NASTAVAK BITKE U DS: Ministarstvo odbilo Lečićev zahtev, on najavljuje sudsku tužbu

D. M.

22. 02. 2021. u 14:35

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave odbilo je zahtev Branislava Lečića da bude upusan za zakonskog zastupnika partije. On najavljuje da ne odustaje od kormila stranke i da će bitku nastaviti na sudu.

НАСТАВАК БИТКЕ У ДС: Министарство одбило Лечићев захтев, он најављује судску тужбу

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 Rešenje koje je donelo Ministarstvo o odbacivanju prijave je konačno u upravnom postupku, a protiv njega se tužbom može pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom u Beogradu u roku od 30 dana od dana dostavljanja rešenja.

U obrazloženju se navodi da su odluke Glavnog odbora DS od 21. juna 2020. o raspisivanju neposrednih izbora za predsednika stranke za 22. avgust, sazivanju Izborne skupštine, kao i odluke ovog tela od 3. oktobra o verifikaciji mandata predsednika DS izabranog 26. septembra, i svi drugi akti - u suprotnosti sa Statutom DS.
Lečić je 5. oktobra poslao prijavu za upis promene podataka u registar političkih stranaka kojom je traženo da se izvrši upis podataka za novog zastupnika DS.
On za "Novosti" kaže da je sledeći korak tužba pred Upravnim sudom:
- Idemo dalje, nećemo odustati od stranke i borićemo se na sudu. Odluka da ne budem upisan za predsednika DS je politička, njom je mimoiđen zakon i poništeni su demokratski izbori koji su održani za rukovodstvo DS. I sad pitam sve one koji su nas optuživali da smo uz režim - ko je ovde zapravo Vučićev?
Oglasio se i oran Lutovac koji je rekao da je odluka jedina moguća odluka koju je moglo da donese Ministarstvo državne uprave odbacivanje zahteva Lečića da bude upisan za predsednika, jer je, kako je dodao, taj zahtev bio zasnovan "na očiglednim falsifikatima".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri