PALMA O HAPŠENJU VELJE NEVOLJE: "Moguće je da su uhapšeni kriminalci imali podršku iz inostranstva, ali u Srbiji nema zaštićenih"

Novosti onlajn

10. 02. 2021. u 12:43

PREDSEDNIK Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izneo je svoje mišnjelje o hapšelju Veljka Belivuka.

ПАЛМА О ХАПШЕЊУ ВЕЉЕ НЕВОЉЕ: Могуће је да су ухапшени криминалци имали подршку из иностранства, али у Србији нема заштићених

Foto: Tanjug

 - Srbija je jedina država na svetu koja je uhapsila jednu tako jaku kriminalnu grupu. Hapšenjem Belivukove kriminalne grupe padaju u vodu sve optužbe opozicije u Srbiji na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića i državnog vrha. Hapšenje tih 18 kriminalaca znači da država nije imala nikave veze sa njima, jer da je bilo drugačije država ne bi smela da ih uhapsi. U drugim državama, a posebno u državama koje su činile bivšu Jugoslaviju, postoje ili slične ili malo blaže mafijaške grupe kao ova što je uhapšena u Srbiji, ali te države ne smeju da se sa njima obračunaju iz straha zbog neke prethodne saradnje sa njima - rekao je palma u gostovanju na Pinku.

 - Hapšenje ove kriminalne grupe znači zaštitu, ne samo dece predsednika Vučića, već to je zaštita dece svih građana Srbije i svakog pojedinca u našoj zemlji. Znate da u svetu, na primer u Čikagu ili u Parizu, postoje kvartovi gde vam govore da u njih ne ulazite, a da ne pričam o Crnoj Gori. Međutim, sada će Vučić da bude glavna tema napada iz tih država koje ne smeju da se obračanavaju sa kriminalom. I zbog borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i zbog ekonomskog napretka Srbije i zbog toga što je Srbija u borbi protiv korona virusa i u vakcinaciji jedna od najboljih u svetu.

 - Vidite Crnu Goru koja je član NATO pakta, koja nije bila dobila nijednu vakcinu, kada je u Srbiju stigla i druga tura i krenula je i revakcinacija. I Vučić je čovek koji ima viziju i zato on smeta nekim državama i ja pretpostavljam da je neko iz inostranstva umešan u rad te kriminalne grupe koja je uhapšena u Srbiji i da su im malo pomogli. Ali, na sreću, pokazalo se da u Srbiji nema zaštićenih. Borba protiv organizovanog kriminala je mnogo ozbiljna stvar. Policija je uvek uradila svoj deo posla, ali pojedinci iz Suda i Tužilaštva su često donosili presude povratnicima u kriminalu sa kaznom “OD”, a ne “DO”, odnosno sa minimalnom, a ne maksimalnom kaznom ili čak da budu i oslobođeni ili da se oduži postupak.

 - Sada je došlo vreme da toga više nema. Ne mislim generalno na Sud i Tužilaštvo, ali ima pojedinaca koji su tako radili. Srbija postaje jedna bezbedna zemlja, u kojoj obezbeđenje ima samo državni vrh i u kojoj se građani ne plaše. Pre 12 godina su se hapsili samo, da tako kažem “perači prozora”, a nisu se hapsile glavne “dase”, kao što je sada slučaj. Ovo hapšenje daje sigurnost svakoj porodici u Srbiji i to je poruka ostalim kriminalcima i onim sitnijim da se povuku ili da pobegnu iz Srbije - dodao je Marković.

SVI SRBI DA GLASAJU ZA SRPSKU LISTU

- Pozivam sve Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji i one koji su raseljeni, a imaju pravo glasa, da obavezno izađu na vanredne parlamentarne izbore koji se održavaju u nedelju 14. februara i da glasaju za Srpsku listu. Jer, ako Srpska lista ne bi dobila svih 10 poslanika, već 8 ili 9, onda će kosovski Albanci da uzmu tog jednog ili dva poslanika sa neke druge liste koji se preziva na “-ić” ili slično i da kažu “evo postoji legitimitet” i da toga ubace u Vladu tzv. Kosova da radi po njihovom diktatu i da šteti i Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji i državi Srbiji. Zato pozivam vas da svi izađete na izbore i zaokružite Srpsku listu - kazao je predsednik Jedinstvene Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)