PODRŠKA LOBIRANJU U KONGRESU SAD: Evo ko je demokratski kongresmen koji je prihvatio poziv Đurića za Srpski kokus (FOTO)

Tanjug

06. 02. 2021. u 18:14

AMBASADOR Srbije u SAD Marko Đurić sastao se u Vašingtonu s demokratskim kongresmenom Frenkom Mrvanom iz savezne države Indijane, koji je prihvatio njego poziv da se pridruži Srpskom kokusu u Kongresu.

ПОДРШКА ЛОБИРАЊУ У КОНГРЕСУ САД: Ево ко је демократски конгресмен који је прихватио позив Ђурића за Српски кокус (ФОТО)

Foto Tanjug

Kako je saopšteno iz Ambasade Srbije, Mrvan je istakao da će mu biti zadovoljstvo da, zajedno s drugim članovima Srpskog kokusa, radi na stvaranju bolje slike Srbije pred administracijom novoizabranog predsednika SAD DŽozefa Bajdena,.

Đurić je zahvalio Mrvanu na podršci i pristupanju Kokusu i ponovio da je jedan od ciljeva koje je sebi postavio preuzimanjem dužnosti ambasadora u SAD upravo intenziviranje kontakata sa kongresmenima i uvećanje Srpskog kokusa.

Podsetio je i da su odnosi sa SAD jedan od stubova spoljne politike Srbije, te da će u narednom periodu, u godini kada se obeležava 140 godina diplomatskih odnosa, nastojati da ključne prioritete državne i nacionalne politike na najbolji mogući način predstavi svim glavnim akterima američke izvršne i zakonodavne vlasti.

Srpski kokus u Kongresu SAD predstavlja dvopartijsku interesnu grupu članova iz redova demokrata i republikanaca, koje okuplja zajednički interes za dalje unapređenje odnosa Srbije i SAD.

Foto: Printskrin

Frenk Mrvan

Kopredsedavajući Kokusa su Stiv Stajvers, republikanac iz Ohaja, i Emanuel Kliver, demokrata iz Misurija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)