ZLOČINAC HARADINAJ OPET PROVOCIRA: Ne tražimo odobrenje Srbije za ujedinjenje sa Albanijom

Novosti online

28. 01. 2021. u 14:16

ЗЛОЧИНАЦ ХАРАДИНАЈ ОПЕТ ПРОВОЦИРА: Не тражимо одобрење Србије за уједињење са Албанијом

Novosti

PREDSEDNIK Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj pozvao je na ujedinjenje takozvanog Kosova sa Albanijom.

- Ne tražimo odobrenje Srbije za ujedinjenje sa Albanijom - naglasio je Haradinaj.

Haradinaj je izjavio da ujedinjenje Kosova sa Albanijom nije povezano sa sporazumom koji treba postići sa Srbijom, već da je to unutrašnja odluka (tzv.) Kosova, objavila je prištinska Gazeta ekspres.

Pojasnio je da tzv. Kosovo do ujedinjenja sa Albanijom „treba da dođe na isti način kao što se dogodilo sa vojskom, Trepčom ili odlukom za nezavisnost“.

Istakao je da je „ujedinjenje sa Albanijom povezano sa nekoliko događaja“.

- Ako i dalje ostanu prepreke koje je postavila Srbija, ali i deo međunarodne zajednice vezan za naša priznanja ili članstvo u NATO, jer je bezbednost prioritet, ne preostaje nam ništa drugo nego da izađemo na referendum sa Albanijom - rekao je Haradinaj.

Naglasio je da se zahtev ujedinjenje sa Albanijom razlikuje od zahteva iz prošlosti.

- Ranije je traženo da unija dobije odobrenje Srbije, sada ne tražimo odobrenje Srbije - naglasio je Haradinaj.

Dodao je da je cilj unija sa Albanijom i da će kosovske institucije nastaviti da postoje.

- (Tzv.) Država Kosovo će biti u uniji sa Albanijom. Trenutne kosovske institucije ostaju. Odgovornosti (tzv.) Kosova date Ustavom ostaju, tada bi postojao Ustav unije Kosovo-Albanija -  dodao je Haradinaj.

Prema njegovim rečima projekat „razmene teritorija“ je propao.

Dodao je da će se ukoliko on bude predsednik pronaći drugo rešenje, koje će se postići konsenzusom između institucija i stranaka.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

buki

29.01.2021. 00:41

Albanija da pristane na uniju sa kosovom, gde će kosovo zadržati skupštinu, vladu i ostale državne organe, a Albanci to i koješta još plaćati iz svog budžeta?!? Takvu bajku ni Andersen ne bi smislio. To su samo Srbi pristajali da dotiraju i izdržavaju . Zapadna Nemačka se još nije oporavila od ujedinjenja sa Istočnom, a Albanci da im nije droge ne bi imali ni za hranu, i oni će da finansiraju kosovo??? Mašta može svašta, a pogotovo Ramuševa. Neće vas bre niko, EU vam ne da vize, svi znaju da ste mafijaši, a postojite na tim prostorima samo zato što ste se uvukli Nato zlikovcima. Neće ni taj nato večno!