NEMA UKIDANJA RS: Vučić poslao jasnu poruku svima koji su nasrnuli na Dejton

Novosti online

18. 12. 2020. u 21:58

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostuje večeras na televiziji Prva, zajedno sa izvršnim direktorom Fonda za otvoreno društvo Milanom Antonijevićem i profesorom Fakulteta političkih nauka u penziji Ivom Viskovićem.

НЕМА УКИДАЊА РС: Вучић послао јасну поруку свима који су насрнули на Дејтон

Foto: Printskrin

Vučić je istakao odmah na početku da do bilo kakve revizije Dejtonskog sporazuma može doći samo potpunim konsenzusom sva tri konstitutivna naroda.

- Oni će vam reči da nisu za ukidanje Republike Srpske. Suštinski im je plan da se ovlašćenja oduzmu RS - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (42)

Dejo

18.12.2020. 22:20

Lepo rečeno sada je svima i zvanično poslata poruka da do toga neće doći. Naša zemlja i RS imaju odličnu saradnju i samo tako treba nastaviti razvijati dobre susdske odnose to je za čitavu zemlju jedan veliki korak i jedan veliki plus.

Mijo

18.12.2020. 22:21

Mi kao zemlja smo to uvek poštovali sada je zvanično to i rečeno.Svima smeta velika sardnja naše zemlje i RS svi bi hteli da imamo loše odnose sa našom braćom što se nikad neće dogoditi. Sve dok god postojimo kao nacija pomagćemo jedini drugima to je cilj za oba naroda.

Dragana

18.12.2020. 23:25

Promene Dejtonskog sporazuma nikako ne bi mogle biti dobre po nas narod, sto u Srbiji, sto u Republici Srpskoj, jer bi izgubio pravo na slobodu i normalan zivot, tako da nam ne pada na pamet da menjamo isti, dokle god mozemo da uticemo na to!

Stefan

18.12.2020. 23:45

Potpisnici Dejtonskog sporazuma su se obavezali da medjusobne odnose regulišu prema Povelji UN-a,Završnom helsinškom aktu i drugim dokumentima, kao i na međusobno poštovanje suvereniteta i rešavanje nesporazuma na miroljubiv način,dizanjem tenzija ništa se ne dobija!