POLITIČKO NASILJE I KRŠENJE SPORAZUMA: Direktor Kancelarije za KiM o izjavi Meljize Haradinaj

D. Z.

26. 11. 2020. u 00:15

TAKOZVANA ministarka spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Meljiza Haradinaj danas je još jednom javno razotkrila svoju ambiciju da bude akter destabilizacije prilika u regionu.

ПОЛИТИЧКО НАСИЉЕ И КРШЕЊЕ СПОРАЗУМА: Директор Канцеларије за КиМ о изјави Мељизе Харадинај

Petar Petković

Njena izjava da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću do daljeg neće biti dozvoljen dolazak na Kosovo i Metohiju jeste manifestacija političkog nasilja i nedvosmisleno kršenje sporazuma Beograda i Prištine kojima se regulišu posete zvaničnika i sloboda kretanja, kao i svih pravila civilizovanog ponašanja.

Ovo se između ostalog navodi u današnjem saopšenju za javnost Petra petkovića direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju povodom izjave Haradinajeve i dodaje da je nemoguće efikasno raditi na normalizaciji odnosa u atmosferi u kojoj su mržnja i neprijateljstvo prema Srbima i Beogradu dominantna politička ideologija u Prištini.

- Podsećam da je Meljiza Haradinaj imala i nepristojne i neumesne komentare tokom trodnevne žalosti za upokojenim patrijarhom Irinejem i tada nismo reagovali upravo iz poštovanja prema tuzi i bolu našeg naroda. Ali njeno neobuzdano ponašanje se više ne može tolerisati. Sa žaljenjem zbog ovakvog neodgovornog odnosa Meljize Haradinaj prema budućnosti dijaloga i predsedniku Vučiću, kao glavnom inicijatoru i promoteru procesa pomirenja i normalizacije odnosa u regionu, o njenom najnovijem ispadu informisao sam relevantne međunarodne instance - dodaje u saopštenju za javnost.

Direktor Petković poziva predstavnike Albanaca u Prištini da shvate da “ne živimo ni u 2000. ni u 2008. godini, i da svoje retrogradne javne nastupe i praksu stalnog opstruiranja procesa normalizacije zamene najzad modernom i konstruktivnom politikom koja će biti od koristi čitavom regionu, ali pre svega Albancima na Kosovu i Metohiji koji i dalje žive kao taoci sopstvenih političkih lidera u nametnutom paralelnom univerzumu.”

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN BEZ PAPIRA: Prilika da se ukaže na važnost očuvanja šuma