STEFANOVIĆ PORUČIO: Vojska Srbije uz narod i u dobru i u zlu

Novosti online

23. 11. 2020. u 15:38

СТЕФАНОВИЋ ПОРУЧИО: Војска Србије уз народ и у добру и у злу

Nebojša Stefanović

MINISTARSTVO odbrane i Vojska Srbije uvek su sa svojim narodom, rekao je potpredsednik vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Tako je, navodi Stefanović, kako u svim teškim trenucima, kao što je bio momenat u kome smo učestvovali u organizacionim pripremama za sahranu njegove svetosti patrijarha Irineja, tako i u svim drugim prilikama, "zbog čega i jesmo jedna od institucija kojoj građani naše zemlje najviše veruju".

- Gotovo je suvišno komentarisati današnje napade na pripadnike vojske koji su formirali počasne špalire i preneli kovčeg sa zemnim ostacima njegove svetosti. Oni pokazuje koliko malo autori ovog teksta razumeju povezanost vojske i naroda, baš kao i sami politički nalogodavci ovih napada na vojsku i Srpsku pravoslavnu crkvu.

- Istovremeno, ne treba ni da podsećam da vojska u svom sastavu ima i glavnog vojnog sveštenika, glavnog vojnog kapelana i vojnog imama. Da jednaku pažnju, potpuno nepristrasno, poklanja svim veroispovestima i da maksimalno poštuje slobodu veroispovesti - dodaje Stefanović.

- Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije biće i ubuduće uz svoje građane i izvršavaće sve zadatke koje naloži predsednik Srbije kojima pomažemo svom narodu u različitim situacijama i nalazimo se uz njega i u dobru i u zlu - zaključuje ministar.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)