PETKOVIĆ SA ŠEFOM MISIJE OEBSA: Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju sa Bartuom o političkoj-bezbedosnoj situaciji

D.Z.

26. 10. 2020. u 18:57

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se sa šefom Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Janom Bratuom.

ПЕТКОВИЋ СА ШЕФОМ МИСИЈЕ ОЕБСА: Директор канцеларије за Косово и Метохију са Бартуом о политичкој-безбедосној ситуацији

Foto: D.Z.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju, sagovornici su razmotrili političko - bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji, posebno se osvrnuvši na probleme srpskog naroda u našoj južnoj pokrajini.

- Na sastanku je bilo reči o seriji incidenata u srpskim sredinama u proteklih mesec dana, a Petković je istakao da međunarodne organizacije i institucije na terenu imaju važan zadatak da stvore društvenu atmosferu u kojoj napadi na Srbe i druge nealbance neće biti tolerisani -ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM i dodaje da je Petković ocenio da OEBS na Kosovu i Metohiji ima značajnu ulogu u uspostavljanju vladavine zakona i bezbednog okruženja za sve građane i izrazio očekivanje da će nastaviti da deluje u skladu sa time. Inače,direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je Bratua informisao i o toku dijaloga Beograda i Prištine, konstatujući da je neispunjavanje obaveze formiranja Zajednice srpskih opština velika prepreka i izazov u procesu normalizacije odnosa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024