OVO JE NOVA MINISTARKA PRAVDE: Dolazi iz BIA, a ovo je njena biografija

Novosti online

25. 10. 2020. u 14:05

MINISTARSTVO pravde preuzima novo lice - Maja Popović, advokat po struci.

ОВО ЈЕ НОВА МИНИСТАРКА ПРАВДЕ: Долази из БИА, а ово је њена биографија

Foto: Novosti

Popović na funkciju ministra pravde dolazi sa pozicije šefa kabineta i saventice direktora Bezbednosno informativne agencije Bratislava Gašića.

Nova ministarka je završila Pravni fakultet u Beogradu, školovala se i usavršavala u inostranstvu, radila u advokaturi, a u svojoj 26 godini bila je i sudija Prvog opštinskog suda u Beogradu i to najmlađi ikada izabran u našoj zemlji.

Foto: Novosti

Tekst potpisa

Tokom službe u BIA, radila je u Upravi za međunarodnu saradnju, Upravi za ljudske resurse, sistemsko pravne, imovinske i stambene poslove, da bi potom bila i šef kabineta direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Maja Popović je osnovno obrazovanje stekla u Beogradu, a srednju školu završila u Španiji u statusu đaka generacije - na englekom koledžu "Baleares international school" gde se nastava održavala na španskom i engleskom jeziku.

Pravni fakultet u Beogradu upislala je 1989. godine i isti završava u roku. Te godine je bila najmlađi svršeni student na Pravnom fakultetu u Beogradu. Posle položenog pravosudnog, znanje usavršava na Pravnom fakultetu u Novom Sadu sa prosečnom ocenom 9.80 gde stiče stručno zvanje diplomirani pravnik master.

Radno iskustvo stiče u Advokatskoj kancelariji Vesne Kušić, nakon čega radi kao sudijski pripravnik i sudijski saradnik u Okružnom sudu u Beogradu. U svojoj 26. godini izabrana je za sudiju Prvog opštinskog suda u Beogradu kao najmlađi sudija ikada izabran u našoj zemlji. Postupala je kao istražni sudija i kao predsednik veća u građanskom odeljenju.

Od januara 2000. godine pa narednih 12 godina, radila je kao advokat u sopstvenoj advokatskoj kancelariji, gde je zastupala pravna i fizička lica u svim materijama pred redovnim i trgovinskim sudovima, u krivičnim, trgovinskim, građanskim i vanparničnim predmetima. Zastupala je okrivljene u predmetima visokotehnološkog kriminala, kao i u predmetima pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu za organizovani kriminal.

Od 2012. do 2014. zaposlena je u Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć kao pomoćnik direktora za nemedicinske poslove. Potom se zapošljava u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA).

Tokom službe u Agenciji raspoređena je u upravi za međunarodnu saradnju. Nakon toga obavljala je poslove u Upravi za ljudske resurse, sistemsko pravne, imovinske i stambene poslove na mesto načelnika odeljenja za sistemsko pravne, normativne, imovinsko pravne i stambene odnose.

Potom postaje šef kabineta direktora Bezbednosno-informativne agencije. Karijeru u BIA nastavlja na mestu specijalnog savetnika direktora Bezbednosno-informativne agencije.

Maja Popović tečno govori engleski, španski, italijanski i francuski jezik. Udata je i majka je dvoje malelotne dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

NEDELJA ODRŽIVOG RAZVOJA I POSLOVANJA: Bolji biznis za bolje društvo