KREATOR "SLUČAJA RAČAK": Vokera "iritira" to što ga Vučić i dalje pominje

Tanjug

10. 10. 2020. u 11:20

КРЕАТОР СЛУЧАЈА РАЧАК: Вокера иритира то што га Вучић и даље помиње

Vilijam Voker / Foto Printskrin Youtube

Nekadašnji šef Misije OEBS-a na KiM i albanski lobista Vilijem Voker tvrdi da nije radio za CIA niti je bio deo međunarodne zavere protiv Srbije.

Voker za BBC na srpskom tvrdi da ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dalje pominje i to sa netačnim informacijama, za koje, kako kaže Voker, i Vučić "zna da nisu tačne jer on zna šta se dešavalo na Kosovu i u Račku", i dodaje da ga to iritira.

Voker, koji je ostao upamćen po događajima u selu Račak na KiM, kada je ustvrdio da su srpske snage masakrirale više desetina albanskih civila, što je ubrzalo pripreme za agresiju NATO-a na SRJ, kaže da Vučić možda misli da on promoviše Veliku Albaniju, ali da to nije pitanje koje ga interesuje.

Voker Vučiću prigovara što govori o etničkom čišćenju i aludira na to da bi Albanci na KiM mogli da ponove pogrom nad Srbima iz 2004. godine, a istovremeno se zalaže za dobre odnose sa Prištinom.

Voker je takođe rekao da nije bio pristalica bombardovanja Jugoslavije, već da se zalagao za kopnenu intervenciju i izneo mišljenje da Kosovo nikad neće ponovo biti deo Srbije.

I dalje tvrdi da njegovi potezi na KiM nisu bili pogrešni i žali se što je Beograd jedino mesto na svetu gde, kako kaže, ne može da ode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (24)

HA HA NIJE RADIO ZA CIA

10.10.2020. 12:13

VEROVATNO SU SIPTARI BOLJE PLACALI OD CIA, pa je promenio firmu. Ja nikad necu oprostit srpskoj vojsci, sto taj zlocinac nije negde naseo na minu, dok je vrsljao srbijom.

Dragisa

10.10.2020. 12:16

Pa ako Vucic ne govori istinu o Vokeru,zasto ga ne tuzi i to sudu u Hagu,kako to oni umeju. Nazalost Vokeru, Srbija nije ona koja je bila u doba kada je Voker pluvao po Srbima,a svet to prihatao.

morava

10.10.2020. 12:55

nadamo se da ce mu se u zivotima svi njegovi ,provesti kao Srbi u kluckoj ,zutoj kuci , radonjickom jezeru ,privatnim zatvorima kampovima a da ce na putu biti sigurni kao autobus Nis expresa sto je bio siguran i svi oni gansterski slucajevi sto su snasli Srbe ,da se njemu i njegovima sto cesce dogadjaju...

Zdravka

10.10.2020. 13:47

I, dalje Voker lažeš, niko ti više ne vjeruje. Ti si najveći mrztelj Srba znamo mi i bez Vučića da si ti kriv za Račak gledala sam te i slušala kako lažeš. Bolje ti je.da ćutiš šta.ces ti u Beogradu.

AMatić

10.10.2020. 14:06

Vokeru, dođi u Beograd a za ostalo ne brini, Zabela je blizu a ja ti obećavam da ćeš svaki dan dobivati "bokadiljo" za tvoje zasluge i lažno svedočenje u Račku.

Kum

10.10.2020. 15:20

Tog zlotvora i vrlo loseg coveka treba prozivati na svakom mestu i ne dati mu mira dok je ziv. Za Racak je cak i Hag utvrdio da je prevara pa ga je diskretno izbacio iz sudjenja Milosevicu. I onda lazov dodje nekome nesto da moralise?

Djordje Kostic

10.10.2020. 15:55

U svim udzbenicima istrorije Srba da se upise ima ovog krvnika kao pokretanja lazne afere racak i da srpska deca pocnu da uce pravu istoriju. Ovoga podhirno tuziti medjunarodnom sudu pravde za pokretanje vojne ofanzive mimo UN i traziti da bude proglesen ratnim zlocincem kako u buducnosti nijedna zemlja na svetu ne bi dozivela ovo sto je Srbija kao suverne zemlja napadnuta od Vokera i Klintonovih