UHAPŠEN GLAVNI ORGANIZATOR KRIJUMČARENJA MIGRANATA: Privedeno još 14 stranih državljana

Tanjug

03. 10. 2020. u 12:14

INSPEKTORI Službe za poslove sa strancima i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji sa Obaveštajno-bezbedonosnom agencijom BiH, locirali su i priveli u Sarajevu državljanina Iraka S. J. za koga se smatra da je jedan od glavnih organizatora krijumčarenja migranata.

УХАПШЕН ГЛАВНИ ОРГАНИЗАТОР КРИЈУМЧАРЕЊА МИГРАНАТА: Приведено још 14 страних држављана

Foto D.Pozderović

Akcija je izvedena na osnovu operativnih podataka koje su prikupili inspektori za strance, a privođenje je izvršeno u petak na području Opštine Stari Grad, prenosi portal klix.ba.

Za privedenu osobu je utvrđeno da predstavlja pretnju javnom redu i sigurnosti Bosne i Hercegovine, zbog svoje povezanosti sa organizovanim kriminalom i izrečena mu je mera proterivanja i stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar.

Naime, reč je o osobi koja je jedan od vodećih organizatora u lancu međunarodnog krijumčarenja migranata na zapadnobalkanskoj ruti.

Prilikom sprovođenja akcije pronađeno je još 14 stranih državljana, koja se dovode u vezu sa S. J. i zbog ilegalnog boravka u BiH izrečena im je mera proterivanja iz BiH i stavljanja pod nadzor, kako bi se stvorili svi neophodni uslovi za njihovo udaljenje iz BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada