DANAS POTVRĐUJEMO SNAGU PRIJATELjSTVA SA SAVEZNICIMA: Predsednik Vučić objavio fotografiju leta do Pranjana (FOTO)

Novosti online

26. 09. 2020. u 09:48

ДАНАС ПОТВРЂУЈЕМО СНАГУ ПРИЈАТЕЉСТВА СА САВЕЗНИЦИМА: Председник Вучић објавио фотографију лета до Прањана (ФОТО)

Foto: Instagram

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas u Pranjanima obeležavanju 76. godišnjice Operacije Halijard, u kojoj je 1944. spaseno i izbavljeno više od 500 pilota i članova posada američkih aviona oborenih iznad Srbije.

On je na instagram nalogu "budućnost Srbije" podelio fotografiju leta do Pranjana, uz sledeću poruku:

- Danas, u Pranjanima, kod Gornjeg Milanovca, potvrđujemo snagu prijateljstva sa našim američkim, britanskim i kanadskim saveznicima iz Drugog svetskog rata.

Pre 76 godina, sa improvizovanog aerodroma u Galovića polju, meštani pranjanskog kraja i Jugoslovenska vojska u otadžbini pod komandom generala Dragoljuba Mihailovića spasili su više od 500 američkih pilota u okviru misije koja je dobila ime Halijard.

Na Galovića polju, u Pranjanima, u čast misije Halijard, biće otvoren aerodrom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

prellee

26.09.2020. 10:08

Da, ovakve velike pobjede Srbije je Tito krio od širokih narodnih masa, samo da bi jedan dio Srbije i njihov značaj izjednačio sa destruktivnim djelovanjem ustaša i ostalih domačih izdajnika. To mu je trebalo da sakrije istinu da bi gradio lažno bratstvo i jedinstvo sa onima koji to nikad nisu htjeli. Na kraju smo njegovog projekata stradali kao nikad u istoriji, na kraju još ostali podjeljeni i prepušteni vlastima novonastalih država, koje nisu prijateljske prema Srpskom narodu. Bravo Srbija za ovo veliko djelo, bez obzira ko ga je napravio. DOBRO djelo se pamti uvijek.