DAČIĆ O GRENELOVOJ INICIJATIVI: Zajednička obnova zgrade Generalštaba dobra ideja

Tanjug

23. 09. 2020. u 07:35

ДАЧИЋ О ГРЕНЕЛОВОЈ ИНИЦИЈАТИВИ: Заједничка обнова зграде Генералштаба добра идеја

Foto Tanjug

IDEJA specijalnog predstavnika predsednika SAD Ričarda Grenela da zajednički obnovimo zgrade Generalštaba i Ministarstva odbrane, teško oštećene tokom NATO bombardovanja, dobra je inicijativa, izjavio je ministar inostranih poslova Ivica Dačić i naveo da će biti realizovana nakon što se donesu potrebne odluke o nameni objekta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je juče novinarima, posle sastanka sa američkom delegacijom, da je Grenel došao na ideju da se zajednički obnovi zgrada Generalštaba i Ministarstva odbrane.

Dačić je u emisiji "OKO" na RTS-u rekao da je to ideja koja tek treba da bude realizovana i da se o tome i ranije govorilo.

- U svakom slucaju, to je jedna dobra incijatva, ali nije samo njihova...Mi smo u svakom našem segmentu, i kada je o NATO-u reč, govorili da bi bilo dobro i simbolički važno da oni (SAD) učestvuju u obnovi - naveo je Dačić.

Kaže da tek treba da se donese odluka šta će se tačno raditi sa objektom.

- Ne znamo da li će se obnavljati u vojne namene ili će biti neki hotel ili nešto drugo, ali u svakom slučaju incijativa je dobra i govori o promenjenom načinu razmišljanja - rekao je šef srpske diplomatije.

Zgrade Generalštaba Vojske Srbije i Ministarstva odbrane u Beogradu, podignute su između 1955. i 1965. godine, pogođene su i teško oštećene tokom NATO agresije 1999. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)