GRENEL: Odajem priznanje Vučiću i Brnabić zbog napora da se sporazum realizuje

Novosti online

22. 09. 2020. u 13:50

SPECIJALNI savetnik predsednika SAD Ričard Grenel i šef DFC Adam Boler očekuju kontinuitet u realizaciji sporazuma iz Vašingtona, ističu da to nije partijska stvar, a Boler ističe da odgovara Kongresu, a ne administraciji predsednika Amerike, ko god on bio.

ГРЕНЕЛ: Одајем признање Вучићу и Брнабић због напора да се споразум реализује

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Ono što ste videli je posvećenost vlade SAD - naglasio je Grenel na pres konferenciji, upitan na koji način misli da će se obezbediti sprovođenje sporazuma s obzirom na izbore u SAD.

Da je reč o posvećenosti vlade SAD, kaže Grenel, svedoči i činjenica da je u Beograd, samo dve nedelje nakon Vašingtonskog sporazuma, doputovala nikada veća delegacija SAD u poseti Srbiji, od doba Džimija Kartera, a možda i u celoj istoriji odnosa dve zemlje.

To, kaže Grenel, pokazuje punu pažnju koju vlada SAD posvećuje ovom regionu.

- Odajem priznanje i predsedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić, jer su posvećeni da duboko zarone u ovu materiju iz perspektive srpske strane ka tome šta može da se pokrene. Najvažnije su same komore i privatni sektor, što se tiče zamaha otvaranja ka mogućnostima privatnog sektora - dodao je Grenel.

Podsetio je da je predsednik Donald Tramp autor vizije da se razgovori Beograda i Prištine prebace na ekonomsku normalizaciju.

Rekao je da se radi o procesu koji će trajati 10 do 20 godina i čiji će se rezultati videti.

- Videćete da će se vrlo brzo otvoriti radna mesta. Biće to visoko plaćeni poslovi u energetici, ekologiji, infrastrukturi - dodao je on.

Grenel je kazao da je ovo prilika da se mnogobrojni obrazovani Srbi u SAD i Evropi, nakon sticanja obrazovanja, vrate i pokrenu posao u svojoj domovini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (23)

GLOBALNI FORUM O ETICI VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Ka razumevanju i upravljanju novim izazovima