POČEO STRATEŠKI FORUM NA BLEDU: Vučić jedan od glavnih govornika (FOTO)

Novosti online

31. 08. 2020. u 09:32

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na današnjem 15. Bledskom strateškom forumu, koji tradicionalno predstavlja glavni spoljnopolitički događaj u Sloveniji.

ПОЧЕО СТРАТЕШКИ ФОРУМ НА БЛЕДУ: Вучић један од главних говорника (ФОТО)

Foto: Printskrin

Srpski predsednik će biti jedan od glavnih govornika na panelu "Evropa posle Bregzita i Kovida-19", koji je liderski panel

- Forum na Bledu biće veoma interesantan. Mislim da je dobro da ste ovde, da čujete i druge ljude šta će da kažu. Mislim da smo nadomak značajnih promena, koje neće ići lako, ali će ići mnogo brže nego što su išle ranije u Evropi i svetu - rekao je Vučić novinarima na Bledu nakon sastanka sa premijerom Slovenije Janezom Janšom i svečane večere na kojoj su bili i premijeri Bugarske i Mađarske Bojko Borisov i Viktor Orban.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanom otvaranju Bledskog strateškog Foruma.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Aug 31, 2020 at 12:57am PDT

Vučić je najavio da će mu fokus biti u vezi sa Kosovoma i Metohijom iz ugla činjenice da se ne može praviti račun bez krčmara, da Srbija više ne pristaje da igra ulogu gubitnika devedesetih godina, te da neće dozvoliti da Srbija bude ponižena, a Srbi da se osećaju poraženim, jer onda, kako je rekao, problemima neće biti kraja.

Foto: instagram budućnostsrbijeav

 

Predsednik bi oko podneva trebalo da ima telefonski razgovor sa kancelarkom Angelom Merkel, a nakon zvaničnog panela sastanak sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Ovaj razgovor je bitan i u svetlu predstojećih razgovora u Vašingtonu i tri dana kasnije u Briselu.

Na glavnom panelu putem video linka govoriće i predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah i generalna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgijeva. Obratiće se i premijeri Italije Ðuzepe Konte, Češke Andrej Babis, Poljske Mateuš Moravejcki, Mađarske Viktor Orban, Hrvatske Andrej Plenković i domaćin Slovenije Janez Janša.

Na kraju posete predsednik Slovenije Borut Pahor prirediće svečani ručak u čast predsednika Srbije u vili Zlatorog na Bledu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (41)