NE STIŠAVAJU SE OSUDE NAKON SKANDALOZNE IZJAVE ALEKSIĆA: Vlast hoće po svaku cenu, nasilje im program

S.S.R.

24. 08. 2020. u 07:05

CILj dela opozicije je da na vlast dođu nasiljem, a ne programom i na izborima.

НЕ СТИШАВАЈУ СЕ ОСУДЕ НАКОН СКАНДАЛОЗНЕ ИЗЈАВЕ АЛЕКСИЋА: Власт хоће по сваку цену, насиље им програм

Foto Tanjug

Ovako su predstavnici vlasti odgovorili na poruku potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića za portal "Nova.rs" da "ni naredni izbori neće biti prihvatljivi ukoliko politički ambijent bude onakav kakav je danas, kao i da, iako nije pristalica revolucije, ne isključuje je kao mogućnost ukoliko vlast nastavi da se ponaša u diktatorskom maniru".

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović rekla je da deo opozicije, okupljen oko Vuka Jeremića i Dragana Đilasa, ne odustaje od toga da ih izbori ne zanimaju i da žele da na vlast dođu nasiljem, ali da građani za takvu politiku nikada neće glasati.

Miroslav Aleksić, Foto Tanjug

- Iza svake kritike ne stoji predlog rešenja, već samo pozivi na nasilje. Pokažite program umesto što pretite. Bilo da upadate u institucije, prizivate nerede ili pretite revolucijom i nasilnom smenom vlasti, građani vas zbog toga i ne žele, jer nemate šta da im ponudite, već vam je jedini cilj dolazak na vlast, svim sredstvima - rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Milenko Jovanov istakao je da su u istoriji revolucije podizali osiromašeni i obespravljeni, ali da nakon izjave Aleksića, Srbija može postati jedina zemlja na svetu u kojoj bi se desila lopovska revolucija.

- Dakle, okupiće se prebogati lopovi i tajkuni, besni zbog toga što su onemogućeni da kradu, pa će u revolucionarnom zanosu na putu do vlasti pobiti sve poštene ljude koji im smetaju da se ponovo dočepaju državnog budžeta i narodnih para - rekao je Jovanov.

Iz Pokreta socijalista Aleksandra Vulina saopšteno je da "kada sledeći put bude pozvao na revoluciju, Aleksić kaže i to da se nasilna promena vlasti ne dešava bez krvi i međusobnog ubijanja Srba":

- Znamo da Jeremić i Đilas nisu navikli da iznose programe i ideje, ali kada su već smislili da silom dođu na vlast, neka kažu koliko će u ljudskim životima da košta njihova revolucija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!