ČEDA I SERGEJ PRAVE SAVEZ: Traju pregovori o stvaranju još jednog opozicionog bloka

V. M.

14. 08. 2020. u 08:41

ЧЕДА И СЕРГЕЈ ПРАВЕ САВЕЗ: Трају преговори о стварању још једног опозиционог блока

Čedomir Jovanović i Sergej Trifunović

SRPSKA opoziciona scena uskoro bi mogla da dobije novu koaliciju na liberalnom delu političkog spektra. U tom savezu trebalo bi da se nađu LDP, PSG Sergeja Trifunovića, i SMS koju većinom čine nekadašnji članovi pokreta "Dosta je bilo".

Predstavnici ovih partija uveliko razgovaraju o stvaranju još jedne opozicione kolone koja bi se postavila, ne samo kao alternativa vlasti, već i kao neka vrsta kontrateže Udruženoj opoziciji Srbije, koja nastoji da se pozicionira na desnom centru. Ove partije nisu prihvatile bojkot koji je proglasio Savez za Srbiju i učestvovale su na izborima.

- Mi od 2013. govorimo o neophodnosti povezivanja liberalnih i demokratskih snaga. To je Srbiji potrebno i mi smo uvek spremni da razgovaramo sa svakim ko vidi LDP kao partnera. Nama je uvek fokus bio na politici, a ne na ličnim odnosima - kažu u LDP na pitanje da li su blizu dogovora o novom savezu.

Prema navodima Tanjuga, u strankama koje čine novi blok nadaju se i da će im se pridružiti deo DS koji se protivi savezu sa Đilasom i Jeremićem.

Iako je dosad održano nekoliko sastanaka, konkretni potezi mogli bi da uslede posle izbora u PSG koji su zakazani zbog neuspeha na izborima.

Ono što bi moglo da oteža formiranje ove koalicije jesu loši međusobni odnosi lidera ključnih partija - Čedomira Jovanovića (LDP) i Sergeja Trifunovića (PSG).

Tanjug je preneo da bi u ovoj koaliciji trebalo da se nađe i Nova stranka, ali njen lider Zoran Živković za "Novosti" kaže da je to "apsolutno netačno".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

iz glave

14.08.2020. 09:05

libearate значи ослободити !?? да неће Чеда и Сергеј да објаве да смо окупирани па колонизовани, па да крену у ослобођање своје земље и својих сународника ... или ће то бити још једна глобалистичка замена теза

crniDjordje

14.08.2020. 11:31

Opozicija nikako da shvati da su promene u ljudima i programima vazni.Narod je drzava,a narodu je doata Cede,Sergeja,Tadica,Djilasa,Jeremica,Seselja, Lutovca,Zelenovica...dosta ih je bilo.