LAJČAK I RIKER: Razgovori o saradnji EU i SAD u dijalogu Beograda i Prištine

Tanjug

24. 07. 2020. u 22:49 >> 22:49

SPECIJALNI izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sastao se večeras u Briselu sa pomoćnikom američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Filipom Rikerom, sa kojim je razgovarao o bliskoj saradnji EU i SAD po pitanju dijaloga Beograda i Prištine.

ЛАЈЧАК И РИКЕР: Разговори о сарадњи ЕУ и САД у дијалогу Београда и Приштине

Foto: Tanjug/AP

"Završavajući radnu nedelju, susreo sam se sa vršiocem dužnosti pomoćnika državnog sekretara Filom Rikerom. Razgovarali smo o dešavanjima na Zapadnom Balkanu i bliskoj saradnji EU i SAD po pitanju dijaloga Beograda i Prištine", napisao je Lajčak na Tviteru.

Riker je pre sastanka ocenio da je dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i dalje važan prioritet za SAD.

Američki zvaničnik i dobar poznavalac Balkana istakao je ranije i da će SAD nastaviti da budu angažovane i da pružaju podršku procesu u cilju napretka uz posredovanje EU.

HISENI SA RIKEROM U BRISELU RAZGOVARAO O DIJALOGU

Koordinator vlade privremenih prištinskih institucija za dijalog sa Srbijom, Skender Hiseni, razgovarao je danas u Briselu sa pomoćnikom američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Filipom Rikerom o dijalogu Beograda i Prištine.

Hiseni je u objavi na Fejsbuk nalogu istakao da je tokom sastanka sa Rikerom imao otvoren razgovor o najnovijim dešavanjima u regionu, kao i da se posebno razgovaralo o dijalogu Beograda i Prištine u Briselu.

Foto: Tanjug/AP

Skender Hiseni

"Tokom ovog vrlo srdačnog sastanka imali smo otvoren razgovor o dešavanjima na Kosovu i u regionu, sa posebnim naglaskom na nastavak dijaloga između Kosova i Srbije u Briselu", poručio je Hiseni.

On je naveo da je uloga SAD u procesu dijaloga je nezamenjiva, prenelo je Kosovo onlajn.

"Pored EU, naglasio sam da je uloga SAD u ovom procesu nezamenjiva. Pozdravio sam nepokolebljivo opredeljenje SAD da podrže dijalog i da budu uz nas tokom ovog procesa, u snažnoj podršci pravednom, trajnom i sveobuhvatnom sporazumu", naglasio je Hiseni.

Prema njegovim recima, dobio je podršku SAD u procesu dijaloga sa Beogradom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (3)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju