RIKER: Normalizacija odnosa Beograda i Prištine ostaje prioritet za SAD

Tanjug

23. 07. 2020. u 20:52

POMOĆNIK američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Filip Riker kaže da je dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i dalje važan prioritet za SAD.

РИКЕР: Нормализација односа Београда и Приштине остаје приоритет за САД

Foto: EPA

”Drago mi je što se dijalog vratio i mi ćemo to podržati”, poručuje Riker.

Filip Riker ocenjuje da su SAD kroz angažaman specijalnog izaslanika predsednika Trampa Ričarda Grenela učinile značajne korake na ”ekonomskoj liniji” odnosa Beograda i Prištine.

”Unapređenje ekonomije je bitno za bolji život građana i nezaobilazani je deo susedskih odnosa, normalizacije, ali i napretka ka većoj stabilnosti i bezbednosti u regionu. Urađeni su značajni koraci u oblasti železnice i avio saobraćaja i orhrabrujemo dve strane da nastave da rade na tome”, kaže Riker.

Ovaj američki zvaničnik i dobar poznavalac Balkana nalazi se u Briselu gde će se sutra sastati sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčkom.

”Miroslav Lajčak je dobar prijatelj i kolega koji zna region vrlo dobro. Nastavićemo da budemo angažovani i pružamo podršku procesu u cilju napretka. Mislimo da obe zemlje mogu da načine korake u tom pravcu”, poručio je Riker.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)