TAČI PO DOLASKU NA KiM: Niko ne može da prekraja istoriju

Novosti online

17. 07. 2020. u 21:30

ТАЧИ ПО ДОЛАСКУ НА КиМ: Нико не може да прекраја историју

Foto: AP

PREDSEDNIK tzv. Kosova Hašim Tači stigao je večaras na Kosovo. Na graničnom prelazu Vrbnica dočekali su ga građani koji su skandirali "OVK – OVK".

Organizacija ratnih veterana OVK i građani dočekali su na graničnom prelazu između Kosova i Albanije Tačija, koji se vratio iz Haga preko aerodroma "Majka Tereza" u Tirani, javlja Gazeta Ekspres.

Kosovski predsednik je, kako se navodi, izašao iz automobila i pozdravio veliku masu ljudi.

Poručio je ranije danas da će se sutra obratiti javnosti povodom saslušanja u Specijalnom tužilaštvu.

"Upravo sam sleteo u Tiranu iz Haga i uveče ću stići na Kosovo. Sutra u 20 časova ću se obratiti javnosti o poslednja četiri dana u Hagu. Želim vam lep vikend. Uveravam vas da niko ne može da nam prekraja istoriju", istakao je Tači u objavi na Fejsbuk nalogu.

Kosovski predsednik je juče završio davanje iskaza u Specijalnom tužilaštvu u Hagu nakon četiri dana.

"Nakon što sam završio sa svedočenjem, veoma sam zadovoljan što sam četiri dana zaredom imao priliku da dam objašnjenja o svim pitanjima koja se tiču moje aktivnosti tokom rata i mojih napora za mir i napredak", rekao je juče Tači.

Specijalno tužilaštvo u Hagu objavilo je 24. juna optužnicu, koja je sudu podneta dva meseca ranije, kojom se Tači, kao i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji i druga lica terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje.

U optužnici se navodi da Tači, Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice snose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

rados

17.07.2020. 22:37

Ispade sve je u redu u sudu u Hagu od 2015 god evo 5 god sudije i tuzioci primaju dzabe plate nista ne rade jer nisu dokazili nikakvu krivicu.Kakav je to sud ciji je to sud .Jel to i jeste ispade da je politicki sud koji je osnovao SAD na celu farsa od suda gubljenj vremena.Tesko zrtvama koje su nastradali preko 1000 civila Albanaca Srba Roma Bosnjaka i ostalih koji su mucki ubijani i likvidirani posle rata u mirnodopsko vreme u prisustvu Nato pakta u kojoj su bili ukljuceni vojnici iz oko 20 zemalja sa ukupno oko 50.000 vojnika i oko 10.000Unmik policajaca koji su dosli da stite obezbede mir i bezbednost za sve gradjane Kosovo ali na zalost nisu nista preduzeli i sprecili veliki masakar nad neduznim civilima.Stradali su samo sto su ostali da brane i cuvaju svoja ognjista.Stidi se Evropo i Ameriko i najvise i Nato snage sto su dozvolil da se desavaju mucka ubistva na neduznim narodom.

Micha

18.07.2020. 08:20

Kad nam o prekrajanju istorije pricaju oni koji za srpsku kraljevsku lozu Nemanjice tvrde da su oni u stvari Albanci Nimani, da je sultana Murata na Kosovu ubio Albanac Milos Kobilici, te da su oni, Albanci, sagradili nase pravoslavne hramove... Ispasce po njima da su Srbi kopali oci na ikonama svojih svetaca... Oni istoriju i nemaju, nego su sve pokrali od nas, pocevsi od Skender bega... Bruka!