VUČINIĆ: Predsednik Vučić u UN odbranio čast i obraz svih Srba

Novosti online

24. 05. 2024. u 13:17

DINA Vučinić iz SNS-a oglasila se povodom jučerašnjeg izglasavanja sramne rezolucije o Srebrenici.

ВУЧИНИЋ: Председник Вучић у УН одбранио част и образ свих Срба

Foto Privatna arhiva

- Rezoluciju o navodnom genocidu u Srebrenici nije podržala većina članica Ujedinjenih nacija. Kad se saberu države koje su glasale protiv, one koje su bile uzdržane i države koje nisu glasale, rezoluciju nije podržalo 107 država.

S druge strane, uz pomoć pritisaka i ucena, predlagači rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici uspeli su da ubede 84 države da podrže njihov predlog, ali nisu uspeli da ponize, slome i obeščaste Srbiju i srpski narod. Na strani Srbije je većina članica Ujedinjenih nacija. Na strani Srbije je većina čovečanstva.

Najveće zasluge za to što je rezoluciju podržalo samo 43 odsto država članica, pripadaju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je u sedištu Ujedinjenih nacija uspeo da dokaže da rezolucija nije utemeljena u istini, da nije zasnovana na dobrim namerama, da nije posvećena miru već novim podelama i, što je za srpski narod najvažnije, uspeo je da celom čovečanstvu ukaže na činjenice da u Srebrenici nije počinjen genocid, i da je srpski narod jedina stvarna i istinska žrtva genocida na Balkanu.

Predsednik Srbije se borio za istinu. Za pravdu. Za čast i obraz srpskog naroda.

Koliko je važno da se Srbima ne nametne pečat genocidnog naroda najbolje znamo mi, izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Nad nama je u Drugom svetskom ratu, i tokom građanskih ratova u bivšoj Jugoslaviji izveden najstravičniji genocid koji ljudski um može da zamisli. Mi znamo koliko smo stradali. Koliko nas je zaklano, ubijeno maljevima i bačeno u jame, od Jadovna, Donje Gradine, Livna, Siska, Stare Gradiške i zloglasnog Jasenovca. Koliko nas je stradalo u Bratuncu, koliko nas je stradalo, proterano i obespravljeno u "Bljesku" i "Oluji".

Mi iz kolona s Petrovačke ceste znamo šta je stradanje, i znamo da su Srbi ponosan i čestit narod, i nema te rezolucije koja može da pomrači naš doprinos slobodarskoj istoriji Evrope i sveta. Predsedniče, hrabro ste se borili. Predsedniče, mi smo uz vas. Za Srbe. Za Srbiju. Za pravdu i istinu - navodi se u saopštenju Dine Vučinić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)