KO JE NEMICA KOJA ĆE PRVA DOBITI REČ U GS UN: Išla i u Keniju da hvali rezoluciju o Srebrenici, sve radila protiv Srba

V.N.

21. 05. 2024. u 17:28

NEMAČKA će biti jedina zemlja koja će u četvrtak imati uvodnu reč na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacije, na čijem dnevnom redu je rezolucija o Srebrenici. Ta informacija je potvrđena i srpskoj delegaciji koja se nalazi u Njujorku, gde će do poslednjeg trenutka voditi bitku protiv dokumenta kojim naš narod pokušava da se žigoše kao genocidan.

КО ЈЕ НЕМИЦА КОЈА ЋЕ ПРВА ДОБИТИ РЕЧ У ГС УН: Ишла и у Кенију да хвали резолуцију о Сребреници, све радила против Срба

Foto: Profimedia

Da će Berlin prvi dobiti reč na početku sednice moglo je da se nasluti, jer je upravo Nemačka, zajedno sa Rundom, predlagač sramne rezolucije i najveći zagovornik njenog usvajanja.

Međutim, do poslednjeg trenutka trajala su pokušaji da se na Ist Riveru pronađe zrno razuma među silama koje po svaku cenu hoće da proguraju dokument, i da se celom pravdoljubivom svetu bar ne gura prst u oko time što će uvodnu reč dobiti Nemačka, država koja je bila odgovorna za najstrašnije zločine u istoriji čovečanstva.

Prema planu koji je potvrđen, prva će mikrofonu prići stalna predstavnica Nemačke u UN Antje Lenderts, koja se „proslavila“ baš aktivnostima tokom antisrpske kampanje i prikupljanja glasova za rezoluciju. Ona je išla lično u Keniju, te u latino-američke zemlje kako bi lobirala za usvajanje sramnog dokumenta protiv srpskog naroda.

Kad Lendertsova bude predstavila Rezoluciju u Generalnoj skupštini UN, očekuje se odgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića. A on je prethodnih dana više puta ponovio da će glasanje na Ist Riveru biti svojevrsni lakmus-papir, koji je pokazati koje je istinski prijatelj Srbije, a ko će biti svrstan u kategoriju – partnerske zemlje. Vučić je poručivao i da poraz neće biti onakav kako su planirale velike sile.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVEČANO OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU! Ceremonija koja se obračunala sa tradicijom i nikog nije ostavila ravnodušnog (FOTO/VIDEO)