"DRŽAVA DA UZVRATI" Vulin o zabrani patrijarhu Porfiriju da uđe na Kosovo i Metohiju

Novosti online

13. 05. 2024. u 17:14

POTPREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin reagovao je posle zabrane vlasti u Prištini patrjarhu Porfiriju da uđe na Kosovo i Metohiju.

ДРЖАВА ДА УЗВРАТИ Вулин о забрани патријарху Порфирију да уђе на Косово и Метохију

Foto: Z. Jovanović

- Zabraniti Arhiepiskopu pećkom patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju da se Bogu pomoli u Pećkoj patrijaršiji, drevnom sedištu srpskih patrijarha, može samo Šiptar koga više od straha razjeda zavist što na Kosovu i Metohiji ima spomenika pod zaštitom Uneska, ali ni jednog koji bi mogao da se pripiše šiptarskoj kulturnoj baštini. Ko nema svoju kulturu otima tuđu i zato je patrijarh srpski neželjeno podsećanje da Šiptari jesu živeli vekovima na Kosovu i Metohiji, ali nisu podigli ni jedan krov vredan pamćenja i čuvanja. Naša država bi morala da uzvrati, ne zato što Šiptari imaju nešto svoje da obiđu na prostoru centralne Srbije, već zato što moraju da nauče da podržavanje Kurtija u terorisanju Srba ima svoju cenu. Ko ne poštuje srpsku crkvu, neka nauči da poštuje srpsku državu. I da ne bude da nismo rekli, pitam Vladu SAD i EU šta planiraju da preduzmu povodom antihrišćanske zabrane, jer znam da ništa nećete preduzeti povodom antisrpske zabrane - poručio je Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice