"SVE ŠTO RADE SU POKUŠAJI DA NAS ODVOJE OD SRBIJE" Dodik: Ne damo na Srbiju jer znamo da je ona jedina garant našeg uspeha

J. LEMAJIĆ

10. 05. 2024. u 22:30

REPUBLIKA Srpska i Srbija su, šta god mislio Zapad, jedna država u kojima živi jedan narod. Mi a i vi koji ste u Suboticu došli iz naših krajeva nikada nismo bili bosanski Srbi, već uvek Srbi. Nikada ne možemo da dozvolimo da nas na taj način kvalifikuju, a sve što rade su pokušaji da nas odvoje od Srbije, poručio je Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, večeras u Subotici na proslavi desetogodišnjice postojanja Zavičajne zajednice Republika Srpska.

СВЕ ШТО РАДЕ СУ ПОКУШАЈИ ДА НАС ОДВОЈЕ ОД СРБИЈЕ Додик: Не дамо на Србију јер знамо да је она једина гарант нашег успеха

foto:J.L.

Dodik je podsetio na sve ono što je Srbija, dok je na njenom čelu Aleksandar Vučić, uradila za Repbuliku Srpsku, kao i za Srbiju koja vidno napreduje. Međutim, velikim silama smetaju lideri, jer promenom jakih vođa, poput predsednika Srbije, žele da dođu do kratkoročnih ciljeva.

- U svakoj od 63 opštine u Republici Srpskoj sagrađen je neki objekat koji je Srbija pomogla ili kompletno izgradila. Svi oni se zovu Srbija, sem u Brčko distriktu gde se vrtić zove Beograd. Želimo da gradimo i razvijamo sve delove od Trebinja do Novg Grada. Ponekad mi iz Republike Srpske više volimo Srbiju nego ljudi koji u njoj žive. Ne damo na Srbiju jer znamo da je ona jedina garant našeg uspeha – naglasio je Dodik, osvrnuvši se na poteze crnogorske vlasti da prihvati rezoluciju o Srebrenici.

– Neki koji nisu spremni da brane naš narod do kraja, na posletku zaključe da su pogrešili. Sram ih bilo u Crnoj Gori ako to urade. Ako iko treba u toj rezoluciji da bude onda je to Crna Gora jer je Milo Đukanović to sponzorisao i obezbeđivao logistiku za to što se tamo desilo.

Da su zavičajna udruženja važna spona između dve države i Srba sa obe strane Drine poručio je Nemanja Starović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

- Sama činjenica da ovo zavičajno udruženje postoji i radi već deceniju, govori u prilog činjenici koliko je značajno za očuvanje kulture, tradicije i običaja srpskog naroda čiji su koreni zapadno od Drine. Povezivanje našeg naroda u Srbiji i van granica matice od suštinske su vrednosti za očuvanje srpske kulture, jezika, pisma, naše pravoslavne vere i identiteta – istakao je Starović.

– Zahvaljujući predsednicima Aleksamdru Vučiću i Miloradu Dodiku saradnja Srbije i Republike Srpske nikada nije bila bolja. Podsetiću da zajedno obležavamo 15. septembar Dan nacionalnog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, dazajedno gradimo dva memorijalni centar Jasenovac... Samo zajednu, udruženim snagama možemo da odgovorimo svim izazovima koji se stavljaju pred naš srpski narod.

BONUS VIDEO: BAJA MALI KNINDžA NA PUNOM TRGU KRAJINE - Zapevao i Dodik, Srpska slavi svoj rođendan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice