POČINJE ISKAZ NOVOG SVEDOKA: Posle dve nedelje pauze nastavlja se suđenje Tačiju i ostalim liderima tzv. OVK u Hagu

S.S.R.

22. 04. 2024. u 06:45

PRED Specijalizovanim sudom za zločine na Kosovu i Metohiji u Hagu danas se, posle dvonedeljne pauze, nastavlja suđenje nekadašnjim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju. Očekuje se da se u sudnici pojavi novi svedok, 55. po redu.

ПОЧИЊЕ ИСКАЗ НОВОГ СВЕДОКА: После две недеље паузе наставља се суђење Тачију и осталим лидерима тзв. ОВК у Хагу

Foto AP

Sud je prošle nedelje odlučio da se Veseljiju i Tačiju produži pritvor, jer i dalje postoji opasnost da će ometati postupak, vršiti nova krivična dela, te da se te opasnosti mogu umanjiti isključivo u sistemu pritvorskog nadzora u Hagu.

Panel je podsetio na ranije zaključke da je Tači svojim posetiocima otkrivao poverljive informacije dobijene tokom svedočenja zaštićenih svedoka i da je jednom gostu dao uputstva kako jedan svedok treba da svedoči. Zbog uticaja na svedoke, Tačiju, Veseljiju i Seljimiju uvedene su posebne mere kontrole u zatvoru.

Tači, Veselji, Seljimi i Krasnići terete se za ratne, zločine protiv čovečnosti, najmanje 102 ubistva, mučenja, protivpravna zatvaranja na Kosovu i Metohiji i Albaniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)