ALBANAC PUCAO I NA KUĆI SRBINA OSTAVIO VENAC: Incident se dogodio u Donjoj Batinji, napadač uahpšen (FOTO)

Novosti online

09. 03. 2024. u 16:27

ALBANAC iz okoline Prizrena ispalio je danas oko podneva više hitaca u centru sela Donja Bitinja, u opštini Štrpce, a na zidu kuće Srbina Svetislava Stojkovića postavio venac sa cvećem.

АЛБАНАЦ ПУЦАО И НА КУЋИ СРБИНА ОСТАВИО ВЕНАЦ: Инцидент се догодио у Доњој Батињи, нападач уахпшен (ФОТО)

Foto: Printskrin

Iz Policijske stanice u Štrpcu za Kosovo onlajn su potvrdili da je osoba koja je pucala  uhapšena.

Prema rečima meštana Donje Bitinje, na zidu kuće Svetislava Stojkovića, koji živi i radi u Švajcarskoj, postavljen je venac sa cvećem i porukom na albanskom jeziku.

Oni su se odmah nakon pucnjave okupili na tom mestu, a jedan od njih Jovica Staletović ističe da se možda samo pukom srećom nije desilo ništa ozbiljnije i niko nije povređen.

- Negde oko 11.45 smo čuli pojedinačnu, a zatim četiri puta rafalnu pucnjavu. Dok smo se pitali šta je bilo, okupili smo se ovde i videli da je venac postavljen tu gde ne treba da bude, jer tu nikada nije postojao grob, koje je malo niže. Setio se posle 81 godine da mu je deda poginuo u Drugom svetskom ratu, a ubili su ga Bugari, nije poginuo od Srba, priča Staletović.

Foto: Printskrin

 

Dodaje da se radi o Albancu iz Mačiteva kod Prizrena.

- Žele da nas zastraše. Ajde što je postavio venac, ali zašto je pucao?. Šta bi bilo da se neko našao u blizini, kao za Badnje veče prošle godine? Mogao je neko da nastrada, kaže on zabrinuto.

Dodaje i da je okupljenim meštanima, pred policajcima, „psovao srpsku majku“.

- On se posle toga vratio, metak stoji još uvek tu, a čaure je sakupio, kazao je Staletović.

Incident je kod meštana izazvao strah.

- Uplašeni smo, komšije su nam tu, šta znamo koga kriju i šta rade, jer bi i oni sada trebali da budu solidarni sa nama. Sa komšijama nemamo loše, ali dolaze sa strane... Pre nekoliko večeri, na godišnjicu smrti Adema Jašarija palili su vatru iznad crkve, a to nismo prijavili. A, to su naše komšije radile i provocirale, kazao je Staletović.

Foto: Printskrin

 

Meštani kažu i da su članovi iste albanske porodice i pre šest godina pokušali da u dvorištu kuće porodice Stojković postave spomenik, ali su se tada okupili u znak protesta i spomenik je odmah uklonjen.

Iz Policijske stanice u Štrpcu su za Kosovo onlajn potvrdili da se događaj desio, da je istraga u toku, a da je lice koje je pucalo uhapšeno.

Radi se o 68-ogodišnjem Albancu N.N. iz opštine Suva Reka, kojem je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati.

Foto: Printskrin

 

Selo Donja Bitinja je multietničko selo u kome žive i Srbi i Albanci.

(Kosovo online)

BONUS VIDEO: 5G zaokružiće digitalizaciju Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo fudbaler kojeg Piksi i Rambo Petković dobro pamte