VUČIĆ DANAS POČINJE KONSULTACIJE O MANDATARU: Prvi razgovori sa predstavnicima izbornih lista zakazani za 8 i 30

Tanjug

26. 02. 2024. u 07:16

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić započeće danas konsultacije o kandidatu za predsednika vlade, a prvi sastanci planirani su sa predstavnicima izbornih lista Politička borba Albanaca se nastavlja - Šaip Kamberi i Ruska stranka - Slobodan Nikolić.

ВУЧИЋ ДАНАС ПОЧИЊЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ О МАНДАТАРУ: Први разговори са представницима изборних листа заказани за 8 и 30

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Konsultacije će biti održane u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, a predstavnici liste Politička borba Albanaca se nastavlja - Šaip Kamberi pozvani su na razgovor u 8.30 časova. Konsultacije sa Ruskom strankom zakazane su u 9.45 sati, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Vučić je u utorak najavio da će od ponedeljka, 26. februara, krenuti u konsultacije o formiranju vlade u skladu sa Ustavom i Zakonom o predsedniku Republike Srbije i da će obaviti neophodne konsultacije sa svima koji žele da razgovaraju.

- Ja ću od ponedeljka krenuti u konsultacije u skladu sa Ustavom i Zakonom o predsedniku Republike Srbije, dakle, verujem da ću tokom sledeće nedelje sa onima koji žele da razgovaraju i da poštuju Ustav i Zakon ove zemlje, jer biće naravno i onih koji će da vam napišu pet saopštenja i deset izjava zašto neće da dolaze na razgovore. Sa svima koji žele da razgovaraju, obaviću neophodne konsultacije i posle toga ću biti spreman da odredim mandatara - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

NIJE BILO NEREGULARNOSTI NA IZBORIMA U SRBIJI Hrvatska i BiH na Parlamentarnoj skupštini OEBS-a

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (98)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba