BIVŠI AMERIČKI OBAVEŠTAJAC OTKRIO DA JE CIA STVORILA PRIVATNU VOJSKU TERORISTA OVK : Fiktivni genocid nad Albancima

M. St.

14. 02. 2024. u 07:00

BIVŠI američki obaveštajac Skot Riter izjavio je da je CIA stvorila svoju privatnu vojsku terorista OVK, i da su zajedno "ruku pod ruku", radile na stvaranju fikcije o "genocidu koji je počinila Srbija".

БИВШИ АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ ОТКРИО ДА ЈЕ ЦИА СТВОРИЛА ПРИВАТНУ ВОЈСКУ ТЕРОРИСТА ОВК : Фиктивни геноцид над Албанцима

Foto: Printscreen/Jutjub

Riter je istakao da svi znaju kako je do toga došlo i da su Sjedinjene Američke Države i NATO tako imali pokriće da uđu u rat da spreče fiktivni genocid na Kosovu i Metohiji.

Ovaj Riterov stav usledio je nakon što je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti na nedavnoj sednici Saveta bezbednosti UN pokušao da zameni teze, poručivši da su tvrdnje Beograda o progonu Srba sa KiM lažne i da dolaze iz zemlje koja je "izvršila genocid" krajem 20 veka.

- Četvrt veka posle rata, Kosovo je republika za sve, multietničko društvo za sve. Sa ponosom kažemo da sprovodimo Ustav uz najviše mere zaštite prava manjina - tvrdio je Kurti.

Direktor Centra "Simon Vizental" iz Jerusalima Efraim Zurof, takođe, je rekao da na KiM nije bilo genocida i istakao da je "očigledno san Kosova da se Srbi isele". On je poručio da je važno što se o teškom položaju srpske zajednice razgovaralo u SB UN i dodao da vlasti u Prištini nemaju argumentaciju da je protiv njihovog naroda počinjen zločin u rangu genocida.

- Važno je da UN budu svesne šta se dešava na Kosovu i diskriminaciji nad Srbima. Ali, nema osnova za tužbu za genocid. Nema genocida na Kosovu, barem ne do sada. I nadam se da se nikada neće dogoditi - rekao je Zurof za "Kosovo onlajn".

On je upozorio da se termin "genocid" sve više zloupotrebljava u političke svrhe jer je "zlatni standard tragedije i diskriminacije". Ocenjuje i da Albanci pokušavaju da se uporede sa Jevrejima iz Drugog svetskog rata kako bi na taj način pridobili simpatije sveta, ali da takva poređenja nemaju osnova:

- I kao što dobro znate, ukoliko se setite primera Srebrenice, koju su Amerikanci odmah proglasili genocidom, a to nije bio genocid zato što su srpske trupe pustile žene i decu da idu kućama, sačuvali su im živote. S druge strane, Amerikanci su odbili da nazovu genocidom ono što se dešavalo u Ruandi kada su Huti počinili genocid protiv Tutsa. Dakle, sve je to politika.

Kurti: Vučić zadržava mogućnost invazije

KURTI je juče, na skupu o bezbednosnim izazovima za Zapadni Balkan, koji je u Londonu organizovao institut Čatam haus, izneo tvrdnju da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije potpisao sporazum, kako bi ostavio otvorenu mogućnost "invazije" na tzv. Kosovo:

- Ne vidim nikakvo drugo suštinsko značenje ovog odbijanja potpisivanja, osim ovoga. Oni žele da ova vrata ostanu otvorena, kako bi imali druge prozore da se vrate i ponove agresiju. Potpisivanje sporazuma između Kosova i Srbije hitnije je nego ikad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice