PETKOVIĆ: Odluka o platnom prometu ima za cilj egzodus srpskog naroda

Novosti onlajn

19. 01. 2024. u 08:23

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je pokušaj ukidanja platnog prometa jedna od najtežih odluka premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i Prištine, koja za cilj ima egzodus srpskog naroda.

ПЕТКОВИЋ: Одлука о платном промету има за циљ егзодус српског народа

foto Kancelarija za KiM

On je za RTS rekao da kada nekome hoćete da ukinete plate i penzije, stipendije, materijalna primanja, jasno je da želite da se obračunate sa srpskim narodom.

- Reč je o protivpravnoj odluci i mi smo se snažno suprotstavili ovakvom načinu gaženja srpskog naroda na KiM - rekao je Petković.

On je pojasnio da je od prvog momenta kada je obelodanjena namera da se sprovede ta odluka počela diplomatska borba Beograda.

- Predsednik Vučić je imao brojne sastanke sa uticajnim ljudima u svetu kojima je rekao šta može da se desi ako odluka stupi na snagu. Mi ovde u Beogradu krenuli smo sa brojnim diplomatskim kontaktima, sastancima, bankarskim sektorom, poštom, predočili smo katastrofalne posledice te odluke - rekao je Petković i dodao da se vodi ozbiljna diplomatska bitka da ta odluka ne stupi na snagu.

BONUS VIDEO: "NOVOSTI" U KOSOVSKOJ MITROVICI - Bačena bomba u blizini hotela

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (24)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)