ĐILASOV SENATOR TRAŽI DA SUD ODBACI OPTUŽNICU PROTIV NJEGA: Menendez odbija da prizna krivicu

Novosti online

10. 01. 2024. u 20:42

AMERIČKI senator Bob Menendez zatražio je danas od nadležnog suda da odbaci krivičnu optužnicu koja ga tereti za korupciju i nezakonito delovanje u svojstvu agenta egipatske vlade.

ЂИЛАСОВ СЕНАТОР ТРАЖИ ДА СУД ОДБАЦИ ОПТУЖНИЦУ ПРОТИВ ЊЕГА: Менендез одбија да призна кривицу

Foto: Printskrin/Jutjub/Senator Bob Menendez

Menendez, demokrata iz Nju Džersija, u oktobru prošle godine se izjasnio da nije kriv za prihvatanje više stotina hiljada dolara od biznismena iz Nju Džersija s ciljem da se ometa sprovođenje istrage protiv njih, kao i da nije kriv za pomoć egipatskoj vojsci i obaveštajnoj službi u svojstvu stranog agenta, prenosi Rojters.

- Optužbe vlade u kojima se navodi da je Mendez izdao svoju funkciju, pa čak i svoju naciju su nečuvene, lažne i zaista iskrivljuju stvarnost - navodi se između ostalog u zahtevu koji su Federalnom sudu na Menhetnu podneli Mendezovi advokati.

Tužilaštvo na Menhetnu koji je podiglo optužnicu, nije odmah odgovorio na zahtev Rojtersa za komentar. Prošle nedelje, tužilaštvo je podnelo proširenu optužnicu protiv Menendeza navodeći da je on pomagao biznismenu iz Nju Džersija da dobije dozvolu za ulaganje od katarske kompanije koja je povezana sa vladom te bliskoistočne zemlje. Sud bi trebalo da se izjasni do 5. februara povodom Mendezovog zahteva da se odbaci optužnica protiv njega.

Podsećamo, Menendeza su svojevremeno posetili Dragan Đilas, Marinika Tepić i Borko Stefanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (20)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!