"NOVOSTI" SAZNAJU: Kurti zabranio pomoćnicima direktora Kancelarije za KiM da uđu na Kosmet

Novosti onlajn

23. 11. 2023. u 11:05

VLASTI u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem zabranile su sinoć pomoćnicima direktora Kancelarije za KiM Svetlani Miladinov i Igoru Popoviću da uđu na prostor Kosova i Metohije. Trebalo je da njih dvoje danas prisustvuju Danu opštine Kosovska Mitrovica, ali im je to zabranjeno.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Курти забранио помоћницима директора Канцеларије за КиМ да уђу на Космет

Foto: Profimedia

Dok Priština već više meseci brani ulazak na prostor KiM direktoru Kancelarije i glavnom pregovaraču u dijalogu Petru Petkoviću, prelaz je u utorak zabranjen i pomoćnici direktora Kancelarije za KiM Mileni Parlić, a ista zabrana izrečena je u ponedeljak, 20. novembra, i pomoćnici direktora Jeleni Stojković koja je trebalo da poseti dve socijalno ugrožene porodice, potvrđeno je u Kancelariji za KiM "Novostima". 

Svim pomoćnicima direktora Kancelarije za KiM rečeno je da im je ulaz na prostor Kosova i Metohije zabranjen do 31. decembra, ali bez ikakvog obrazloženja i osnova.

Prema sporazumu o slobodi kretanja postignutom u Briselu pomoćnici direktora svoje posete ne najavljuju Prištini već im se predviđa nesmetan ulaz na prostor KiM. 

Zbog toga će Beograd o ovom kršenju sporazuma obavestiti i posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka. Jasno je da Kurti na ovaj način želi da se spreči predstavnike države Srbije da pomažu svom narodu na Kosovu i Metohiji. Takođe, vreme na koje su oročene zabrane jasno ukazuje da Kurti zapravo želi da se umeša u izborni proces 17. decembra.

BONUS VIDEO: VUČIĆ O HOVENIJEROVIM IZJAVAMA - Ako je nešto u skladu sa ustavom tzv. Kosova, a što smo pregovarali

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!