BIVŠA VLAST SPALJIVALA I SAKATILA KULTURU, A SADA TO POPRAVLJAMO: Maja Gojković o napadima na predsednika Vučića

Novosti onlajn

13. 11. 2023. u 11:28

MAJA Gojković, članica predsedništva Srpske napredne stranke, reagovala je povodom napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića jer je srpsko nacionalno blago vratio u Srbiju.

БИВША ВЛАСТ СПАЉИВАЛА И САКАТИЛА КУЛТУРУ, А САДА ТО ПОПРАВЉАМО: Маја Гојковић о нападима на председника Вучића

Foto: Zoran Jovanovic

- U poslednjih nekoliko dana u delu opozicione javnosti se vodi besmislena kampanja protiv kupovine dela Paje Jovanovića na aukciji aukcijske kuće „Sotbi“ u Londonu i njegovog simbolično nazvanog povratka kući, u Srbiju. Posebno je napadnut predsednik države koji je pokrenuo akciju kupovine slike razgovarajući sa ministrima u Vladi Srbije, koji to mogu da realizuju. Građani Srbije su pozdravili ovu pobedu kulture i nacionalne brige za kulturno nasleđe Srbije. Ovim će i legat Paje Jovanovića, koji poseduje njegovih 111 slika, dobiti još jedno remek-delo. Predsednika napadaju samo oni koji su ćutali više od 10 godina kada je bivša vlast, a današnji pretendenti povratka na vlast, zatvorila i Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti. Napadaju ga oni koji su bili svedoci krađe slika iz Narodne skupštine Srbije, spaljivanja i sakaćenja kulture Srbije i ništa nisu uradili da ih pronađu. Ko je sve to vreme ćutao nemo je gledao više od decenije umetnost koja kao zatočenik čeka pravdu. Sada ti isti napadaju predsednika Srbije i sve nas što smo vredno delo Paje Jovanovića kupili i obogatili legat Paje Jovanovića. Da nije tragično bilo bi nešto drugo. 

Mi smo ponosni na sve što smo uradili da popravimo štetu koju je bivša vlast učinila kulturi Srbije, muzeji ponovo rade, gradimo nove, gradimo pozorišta, opet imamo pune bioskopske sale i učestvujemo na aukcijama kako bismo vratili kulturno nasleđe našem narodu - izjavila je Gojkovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (72)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)