SANDRA BOŽIĆ: Kada je spao sa Đilasovog kazana, Jeremić je okrenuo ploču i naprasno se setio očuvanja nacionalnih interesa

Novosti online

12. 11. 2023. u 17:41

ČLAN Predsedništva Srpske napredne stranke Sandra Božić kaže da Vuku Jeremiću nije strano da se smeje u lice svom narodu.

САНДРА БОЖИЋ: Када је спао са Ђиласовог казана, Јеремић је окренуо плочу и напрасно се сетио очувања националних интереса

Foto: RTS printskrin

Njeno saopštenje prenosimo u celosti:

Svaki put kada se Vuk Jeremić oglasi, verujem da se svako priseti čuvenog razgovora sa Milanom Roćenom gde se njih dvojica hvale kako su uništili svako svoju zemlju. Jeremiću očigledno nije strano da se smeje u lice svom narodu, pa tako i izjavom da je on "čuvar" Kosova i Metohije.

Ništa jadnije i licemernije nisam čula ikada pre, posebno kada to izgovara onaj koji se po ambasadama izvinjavao zbog svog "nacionalističkog stava" dok se u isto vreme po kuloarima kleo u ljubav prema NATO paktu.

Očigledno je da svaki put kada progovori o nacionalnom interesu moramo da pogledamo kartu Srbije, jer se zarad svoje političke karijere već jednom odrekao naše južne pokrajine i naroda na Kosovu i Metohiji. Već je tada svima bilo jasno da se radi o čoveku koji je zarad ličnog bogaćenja i fotelje, spreman da gazi i preko mrtvih.

Bio je ministar 2008. godine kada je tzv. Kosovo proglasilo nezavisnost, a on se "protivio" tome uz tompuse i konjak u udobnim foteljama različitih ambasada, mirno gledajući pogrom i progon našeg naroda. Tada je i postavio pitanje Međunarodnom sudu, obezbedivši time presedan za koji će mu vlasti tzv. Kosova zahvaljivati naslovnicma uz pohvale.

Gotovo pre svakih izbora doseti se teme Kosova i Metohije, ne bi li namakao koji politički poen. Međutim, rezultati na izborima ga uvek podsete šta građani o njemu i sličnima misle.

Onoga trenutka kada je pukla tikva i kada je spao sa Đilasovog kazana, Jeremić je okrenuo ploču i naprasno se setio očuvanja nacionalnih interesa.

Samo je pitanje koji deo Srbije je sada odlučio da obeća mentorima iz ambasada ne bi li ga opet doveli na vlast. Sigurna sam da građani Srbije to neće dozvoliti i dokle god se narod u Srbiji pita, takvi kao on neće biti na vlasti.

Nećemo dozvoliti onima koji su Srbiju upropastili i opljačkali da opet dođu na vlast u želji da ispunjavaju diktate ambasada. Takva politika nas je već jednom dovela do propasti i uverena sam u to da će 17. decembra građani još jednom stati uz Srpsku naprednu stranku i politiku predsednika Aleksandra Vučića jer Srbija ne sme da stane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)