GRAĐANI PROTIV LAŽNIH EKOLOGA: Opozicija pokušala da zaustavi razvoj Kablara, meštani ih oterali (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

04. 10. 2023. u 13:50

DANAS je na Kablaru postavljen kamen temeljac za izgradnju staklenog vidikovca, u prisustvu predsednice Vlade Ane Brnabić i ministra građevinarstva i infrastrukture Gorana Vesića.

ГРАЂАНИ ПРОТИВ ЛАЖНИХ ЕКОЛОГА: Опозиција покушала да заустави развој Каблара, мештани их отерали (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

Ideja o izgradnji modernog vidikovca na vrhu Kablara, umesto postojećeg (nelegalnog i nebezbednog), postoji još od prvih koraka u izradi Prostornog plana područja posebne namene Predeo izuzetnih odlika "Ovčarsko-kablarska klisura". Vlada Republike Srbije je još 2017. godine opredelila 12,5 miliona dinara za izradu ovog strateški važnog dokumenta, na koji se čekalo još od 2000. godine. Rani javni uvid trajao je od 3. do 17. oktobra 2017. godine. Javni uvid održan je od 28. maja do 26. juna 2018. godine. JAVNA PREZENTACIJA planskog dokumenta održana je 6. juna 2018. godine u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju - Čačak. JAVNA SEDNICA KOMISIJE ZA JAVNI UVID održana je po završetku javnog uvida, 6. jula 2018. godine na istom mestu. Primedbi na izgradnju vidikovca, planiranog kao strateški važnog objekta, tada nije bilo, kako od pojedinaca, tako i od brojnih udruženja. 

Međutim, ništa od ovoga nije sprečilo predstavnike opozicije, koja organizuje političke proteste u Beogradu, da se ovog popodneva pojavi i na Kablaru i pokuša da spreči izgradnju vidikovca, koji će u potpunosti preporoditi ovaj kraj i privući mnogo turista, uz poštovanje svih standarda životne sredine.

Foto: Novosti

Ničim izazvan, na putu do Kablara pojavio se Aleksandar Jovanović Ćuta, jedan od organizatora protesta Srbija protiv nasilja, koji nikakve veze nema sa Kablarom, Čačkom, već je očigledno došao sa namerom da pravi političku predstavu. Međutim, Ćuta i ostali političari doživeli su da budu oterani sa Kablara, i to ne od strane policije već od – meštana ovog kraja! 

Foto: Novosti

Narodni poslanik Ćuta poručio meštanima: J*** vas Aleksandar Vučić!

Meštani su sa radošću dočekali početak izgradnje staklenog vidikovca, i govorili su da bi njihova deca ostala da žive ovde da se u ovaj deo Srbije ulagalo kao što se ulaže danas. Oni su čak organizovali i trubače, kao i posluženje u vidu pića i pečenja, kako bi proslavili početak izgradnje vidikovca. Oni su bili ti koji su protestovali protiv političkih protestanata i bukvalno su ih oni sami oterali odatle, iako je prisutna bila i policija. 

Meštani su od Ćute i ostalih političkih demonstranata trpeli razne uvrede, poput opaski „J*** vas Aleksandar Vučić“, te su bili zgroženi prostaklukom narodnog poslanika i salvi uvreda koju im je uputio, sve zbog toga što se raduju razvoju svog kraja i uređenju Kablara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)