PONOS CELE NACIJE: Predsednik Srbije ugostio košarkašku reprezentaciju Srbije - Sada čekamo zlato iz Pariza (VIDEO)

Novosti online

12. 09. 2023. u 18:18 >> 19:19

PREDSEDNIK Republike Srbije, Aleksandar Vučić, ugostio je večeras košarkašku reprezentaciju Srbije, koja je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Manili. Nakon obraćanja, košarkaši su mu uručili prigodne poklone sa prvenstva - dres i košarkašku loptu.

ПОНОС ЦЕЛЕ НАЦИЈЕ: Председник Србије угостио кошаркашку репрезентацију Србије - Сада чекамо злато из Париза (ВИДЕО)

Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ

Obraćanje kapitena Bogdanovića

- Ne znam šta bih rekao posle svih vas, ali mi momci smo to doživeli tamo i ovo jedna od najboljih grupa sa kojom sam sarađivao. Čast mi je bila kao kapitenu da ih predvodim i sarađujem sa njima - istakao je Bogdanović.

Foto Tanjug

Kapiten je potom uručio poklone predsedniku Vučiću, loptu i dres.

Foto: Printskrin/RTS

Foto: Printskrin/RTS

Obraćanje selektora Pešića

Selektror košarkaške reprezentacije Srbije, zahvalio se na prijemu, te dodao da ono što je viđeno u Manili, a kod nas možda i nije, je to da se celi tim "pokidao, kako bi stigao do toga gde je sada", poručio je Pešić i istakao da se ponosi svim igračima.

Foto Tanjug

- Hvala Gagi, na svemu što je uradio, mojim trenerima, čitavom medicinskom stafu. To je bio jedan naporan put, do ovog cilja koji smo ostvarili, a sad naš čekaju Olimpijske igre. Sada su očekivanja još veća, tako da sam siguran da imamo dovoljno vremena a ono što je najvažnije, jeste oduševljenje naših navijača koje se nije moglo videti i osetiti ovde. Bili smo najglasniji, iako možda nismo bili najbroniji. To nam je dalo nekakvu snagu, istovremeno smo osetili i narod odavde, preko medija i svega ostalog. I u svaličionici, pre utakmice, posle utakmice to je podizalo motivaciju, ali i odgovornost - kaže Pešić.

Foto Tanjug

Pešić je istakao da osim što igraju za Srbiju igraju i za navijače i druga motivacija nije potrebna. Dodao je da država nastavi sa svojom podrškom kao do sada i to će biti dovoljno.

Na to se nadovezao predsednik Vučić, koji je ponovio ono što je već saopštio i odbojkašicama. Naime svaki igrač pojedinačno će dobiti po 200.000 evra za zlato iz Pariza, sa Olimpijskih igara.

Obraćanje Predraga Danilovića

Foto: Printskrin/RTS

Presednik Košarkaškog saveza Srbije javno se zahvalio i iskazao duboko poštovanje čitavom stručnom štabu na čelu sa Pešićem.

- Ovo leto je bilo prelepo za košarkašku Srbiju, mladi juniori su u Nišu osvojili zlatnu medalju, 3x3 su osvojili Svetsko prvenstvo, zatim i Evropsko i na kraju smo postali vicešapioni. Hvala predsedniku na divnom prijemu. Toliko od mene- kazao je Danilović.

Obraćanje predsednika Vučića

Na početku svog obraćanja predsednik se još jednom zahvalio, te istakao da je pred srpskim timom bila velika odgovornost i težak zadatak.

- Znao sam da imaju šampionsko srce, da su pobednici i da će vratiti svojoj zemlji ono što im je ona dala. Posebna zahvalnost Boriši Simaniću, našem heroju iz manile. Ako se ne varam Hajrudin Redžović, kada je video šta se dogodilo, rekao je da je spreman da ponudi svoj bubreg - istakao je predsednik te dodao kao je i njemu neizmerno zahvalan.

Kakako kaže već je čitavom timu zahvalio jer je ujedinio Zvezdu i Partizan, sve prošlo i buduće.

Foto: Printskrin/RTS

- Sada čekamo zlato iz Pariza. Eto prilike da ih pobedimo i pokažemo ko je najjači na svetu. To je samo za godinu dana, verujem da možemo da se pripremimo. Što se tiče malog dela posla oko drže, mi to ispunjavamao u hitnim rokovima - poručio je Vučić, te još jednom zahvalio celom timu, njihovim porodicama, ljudima iz saveza, ministru sporta te poručio da ih cela Srbija voli.

Kako je prethodno najavljeno, prijem je u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, a nakon toga je planiran doček "Orlova" na legendarnom balkonu skupštine Grada.

Podsećamo, košarkaška reprezentacija Srbije, maestralno je odigrala finalni meč protiv reprezentacije Nemačke, i u njemu izborila srebrnu medalju na Mundobasketu u Manili.

BONUS VIDEO: POKAZALI SMO DA IMAMO DUŠU! Stefan Jović na dočeku košarkaša Srbije na aerodromu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (102)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona