"SRBIJA ĆE PRVI PUT TRAŽITI HITNU SEDNICU SAVETA BEZBEDNOSTI UN": Vučić - Stvari su se otrgle kontroli

Novosti online

06. 07. 2023. u 12:39

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je tokom svog obraćanja iz Predsedništva istakao da će sledeće nedelje tražiti hitan sastanak sa šefom NATO-a Jensom Stoltenbergom, a potom i hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN, zbog situacije na Kosovu i Metohiji, koja je iz dana u dan sve gora za srpski narod.

СРБИЈА ЋЕ ПРВИ ПУТ ТРАЖИТИ ХИТНУ СЕДНИЦУ САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ УН: Вучић - Ствари су се отргле контроли

Foto: Novosti

- U toku je opšti napad na Srbe. Želim da ponovim pripadnicima EU i SAD, rekli smo da ćemo sve da ispunimo, čekamo da formirate ZSO, da vidimo puštanje na slobodu svih uhapšenih. Prištinski režim je našao dovoljan razlog da uhapsi svakog Srbina. To je najdirektniji i najbrutalniji poziv na etničko čišćenje. Jasno nam je da su se stvari otrgle kontroli, Srbija je saterana uza zid. Ja ću sledeće nedelje tražiti hitan razgovor sa šefom NATO-a Jensom Stoltenbergom, odmah posle Republika Srbija tražiće po prvi put hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN - poručio je predsednik.

Zatim je istakao šta će biti zahtevi:

- Pod jedan, da onemoguće delovanje struktura privremenih institucija koje ugrožavaju bezbednost Srba, da izvrše demilitarizaciju svih albanski struktura, u skladu sa Rezolucijom 1244. Mi ćemo razmotriti i zahtev Srpske liste i naroda sa KiM, a tiče se zahteva da policijske i druge policijske strukture u Prištini proglasimo terorističkom organizacijom. O tome ćemo u narednih 14 dana upoznati sve naše partnere u međunarodnoj zajednici i na istoku i na zapadu. Lično ću kao predsednik prisustvovati sednici Saveta bezbednosti, ako do toga dođe, a nadam se da hoće - kaže predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (246)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)