KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI MILANA MILUTINOVIĆA: Prisustvovao i predsednik Vučić (FOTO)

Novosti online

05. 07. 2023. u 12:49

U SKUPŠTINI Srbije održana je komemoracija povodom smrti bivšeg predsednika Srbije Milana Milutinovića, kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i tom prilikom se upisao u Knjigu žalosti.

КОМЕМОРАЦИЈА ПОВОДОМ СМРТИ МИЛАНА МИЛУТИНОВИЋА: Присуствовао и председник Вучић (ФОТО)

Foto: Z.Jovanović

- Istorijsku i društvenu scenu napustila je jedna od najmarkantnijih ličnosti Socijalističke partije Srbije. Milan Milutinović je bio skroman i odmeren čovek, koji je svoj život uvek vezivao za sudbinu svog naroda. I ovim putem izjavljujem saučešće uveren da će Milan Milutinović ostati značajan deo istorije te političke organizacije. Neka mu je večna slava - poručio je predsednik Vučić.

Milutinović je bio predsednik Srbije od kraja 1997. do decembra 2002. godine. Bio je sekretar za prosvetu i nauku Srbije, ambasador Jugoslavije u Grčkoj i ministar inostranih poslova SRJ.

Nakon isteka predsedničkog mandata, u decembru 2002. godine, predao se Haškom tribunalu, gde je bio optužen za ratne zločine u toku sukoba na Kosovu i Metohiji.

Oslobođen je u februaru 2009. i proglašen nevinim po svim tačkama optužbe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (147)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!