VESIĆ ODGOVORIO LAZOVIĆU: Obilaznica je potpuno bezbedna, ne širite laži i paniku

Novosti Onlajn

29. 06. 2023. u 17:40

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić poručio je da je obilaznika oko Beogada, čija je deonica do Bubanj potoka jutros puštena u saobraćaj, u potpunosti bezbedna za saobraćaj i ima sve neophodne dozvole, i zamolio poslanika Zeleno-levog kluba Radomira Lazovića da ne širi paniku i ne iznosti neistine o toj saobraćajnici, jer je to što radi ružno, ali i opasno.

ВЕСИЋ ОДГОВОРИО ЛАЗОВИЋУ: Обилазница је потпуно безбедна, не ширите лажи и панику

Foto: Ministarstvo

Lazović je u parlamentu upitao ministra Vesića da li su delovi obilaznice dobili građevinsku dozvolu i da li je izvšren tehnički prijem pre puštanja u saobraćaj, jer kako je rekao „ima indicija da nisu, a ako je to tačno, postoji rizik od većeg broja saobraćajnih nezgoda“.

Vesić mu je uzvratio da može da razume da neko želi da postavi pitanje, da možda ne poznaje dobro Zakon o planiranju i izgradnji ili da neke stvari ne razum dovoljno, ali da ne može da razume da neko koristi govornicu u skupštini da obmanjuje građane da neka sabraćajnica u Srbiji nije bezbedna, jer je to širenje panike i lažnih vesti.

Ministar je istakao da je juče ujutru Gradski zavod za veštačenje, kao nadležna institucija, izvršila tehnički prijem saobraćajnice, što znači da postoji dozvola, te da obilaznica nije ni mogla da se gradi bez dozvole, jer je to nemoguće.

- Nadležni sektor za drumski saobraćaj u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je juče izdao dozvolu za obavljanje saobraćaja, u skladu sa zakonom. Ta dokumenta su javna, i možete ih dobiti ako postavite poslaničko pitanje. Dozvola za saobraćajni režim, koja nema veze sa tehničkim prijemom, dobijena je još pre oko mesec dana. Obilaznica oko Beograda je puštena u saobraćaj, potpuno je bezbedna. Ne širite laži, ne obmanjujte ljude - poručio je ministar.

Dodao je da ne moraju svi u skupštinskoj sali da misle isto, ali da bi obilaznica trebalo da bude važna za sve građane.

- Gradila se 32 godine. Gradili smo 47 kilometra - 32 godine. Kažem, mi, misleći na sve vlasti od 1991. – Miloševića, Đinđića, Koštunice, Tadića, do Vučića, ali je činjenica da je najviše urađeno u poslednjih 10 godina kao i da je saobraćajno i infrastrukturno povezivanje deo agende predsednika Aleksandra Vučića - rekao je Vesić.

Dodao je da će se od Batajnica do Bubanj potoka stizati za 23 minuta.

- Put nije politički, i tome svi treba da se radujemo. Ružno je optuživati nadležne koji odgovaraju da sve bude po zakonu, da smo, ne daj bože, pustili saobraćajnicu bez dozvole ili nebezbednu. Nadam se da je samo u pitanju nerazumevanje, a ne loša namera - rekao je ministar.

Vesić je istakao i da se vlast trudi da sprovede sve planove koje u Beogradu postoje od ’70-ih godina prošlog veka, poput projekata Prokopa, metroa, obilaznice, autobuske stanice, tunel od Karađorđeve do Bulevara Despota Stefana...

- Trebalo je da prođe pola veka da počnu da se ostvaruju ovi planovi – obilaznica je gotova, metro se gradi, seli se autobuska stanica, Glavna železniča stanica izmeštena, 20. oktobra biće završena stanica Prokop. Ono što je najbolji gradonačelnik Branko Pešić planirao, mi ostvarujemo - rekao je Vesić i pozvao Lazovića i sve poslanike i građane da koriste obilzanicu, jer je potpuno bezbedna.

BONUS VIDEO: VUČIĆ NA OTVARANjU DEONICE ORLOVAČA- STRAŽEVICA: Od 18 sati će biti puštena u saobraćaj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (78)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)