LAJČAK NAJAVIO POSETU AMERICI: "Preduzeti hitne korake ka deeskalaciji na severu"

Novosti online

18. 06. 2023. u 21:26

SPECIJALNI izalsanik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak kaže da je na Prespanskom forumu za dijalog u Severnoj Makedoniji situacija na severu pokrajine bila glavna tema svih razgovora, i da je potrebno preduzeti hitne korake ka deeskalaciji.

ЛАЈЧАК НАЈАВИО ПОСЕТУ АМЕРИЦИ: Предузети хитне кораке ка деескалацији на северу

Foto N. Skenderija

Lajčak je na Fejsbuku naveo da je tokom ove nedelje obavestio ambasadore NATO i EU o situaciji na severu i istakao da je neophodno preduzeti korake ka deeskalaciji.

- Ranije ove nedelje, informisao sam svoje kolege u Briselu o mojoj nedavnoj zajedničkoj poseti regionu, trenutnoj situaciji i daljem putu. Tokom moje posete sedištu NATO, sastao sam se i sa zamenikom generalnog sekretara NATO Mirčeom Džoanom, razgovarali smo o situaciji na severu (tzv.) Kosova. Obojica smo se složili da je potrebno hitno preduzeti korake za deeskalaciju. Ovu tačku sam dodatno naglasio dok sam se obraćao ambasadorima NATO i EU - istakao je Lajčak.

On je najavio posetu Americi, gde će sa partnerima razgovarati o rešavanju krize.

- Uputiću se u Vašington na poziv mojih partnera iz SAD. Imaćemo intenzivne razgovore o putu napred i neposrednim narednim koracima - naveo je Lajčak.

(Kosovo Online)

BONUS VIDEO: AKCIJA SRPSKE POLICIJE - Na teritoriji centralne Srbije uhapsili do zuba naoružane Kurtijeve specijal

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)