NOVA PROVOKACIJA KURTIJA: Poslao Krasnićija u opštinu Leposavić, hoće da uvedu i odbornike (FOTO/VIDEO)

Novosti online

16. 06. 2023. u 10:50

TZV. MINISTAR uprave i lokalne samouprave Eljbert Krasnići ušao je jutros u zgradu opštine Leposavić tokom smene policije, kako bi održao sastanak sa gradonačelnikom iz redova Samoopredeljenja Ljuljzimom Hetemijem, javlja reporter Kosovo onlajna, uz informaciju da se ispred samog ulaza u zgradu trenutno nalaze predstavnici Srba koji ovo smatraju novom provokacijom Prištine.

НОВА ПРОВОКАЦИЈА КУРТИЈА: Послао Краснићија у општину Лепосавић, хоће да уведу и одборнике (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

Bivši gradonačelnik Leposavića Zoran Todić rekao je našem reporteru da mu je informaciju o ulasku Eljberta Krasnićija u opštinsku zgradu potvrdio komandant mađarskog kontingenta Kfora, koji obezbeđuje sam ulaz u objekat opštine. 

Prema nezvaničnim informacijama, bilo je planirano da u zgradu uđu i zamenica gradonačelnika Dragana Miletić i opštinski odbornici, što okupljeni Srbi smatraju kao moguć pokušaj da budu donete neke odluke mimo volje stanovnika Leposavića, koji nisu ni učestvovali na nedavnim lokalnim izborima.

Foto: Novosti

Velika grupa Srba u Leposaviću i jutros mirno protestuje ispred opštinske zgrade, sa zahtevom da specijalna policija i Hetemi napuste zgradu opštine, a jedan deo njih je uspeo da priđe do ulaznih vrata.  

Mađarski vojnici, koji su zamenili italijanske i američke vojnike, stoje na vratima, a kako javlja reporter Kosovo onlajna, iza vojnika Kfora na vratima zgrade primetna je grupa tzv. kosovskih specijalaca. 

Ispred opštine je obruč crnih džipova Kfora pored kojih su raspoređeni mađarski vojnici.

Iza zgrade i dalje je postavljena bodljikava žica i dva vozila specijalnih jedinica policije.

(Kosovo onlajn)

BONUS VIDEO:

Lune nas je naučio da budemo hrabri: Treneru, uz tebe smo, ti si nam kao otac!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (123)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)