SRBI MIRNO PROTESTUJU NA SEVERU KiM: Albanski ekstremisti se okupljaju u južnoj Mitrovici (FOTO)

Novosti online/ D. Zečević

01. 06. 2023. u 07:51 >> 12:36

SRBI na severu KiM i danas su se okupili u znak protesta protiv samovolje Aljbina Kurtija.

СРБИ МИРНО ПРОТЕСТУЈУ НА СЕВЕРУ КиМ: Албански екстремисти се окупљају у јужној Митровици (ФОТО)

Foto: D. Zečević

12.33 Više desetina Albanaca okupilo se u južnoj Mitrovici i blizini Mosta na Ibru na protetsu "Marš na sever". Okupljeni nose zastave terorističke UČK sto jasno govori da je reč o ekstremistima.

Foto: Novosti

11.29 Kulturno-umetničko društvo "Kopaonik" nastupa ispred opštine Leposavić uz srpske tradicionalne pesme.

Foto: Novosti

11.07 Vaspitačice iz obdaništa u Zvečanu obeležile dan deteta pored bodljikave žice.

FOTO: Novosti

10.05 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je jutros razgovarao sa Srbima sa severa KiM i molio ih da istraju u borbi za pravo i pravdu, kao i da to čine, pre svega u odnosu prema Kforu, na miran način.

9.15 Ispred opštine Zvečan stigli su i rudari Trepče, u radnim uniformama, sa šlemovima i zastavama.

Foto: D. Zečević

9.10 Okupljenim građanima u Zvečanu obratio se predsednik Srpske liste Goran Rakić,  koji se zahvalio pripadnicima KFOR-a, zato što su ispunili dogovor i razmestili svoje snage na pet tačaka na ulicama, na prilazima Zvečanu, kako bi sprečili ulazak tzv. specijalne policije i sprečili incidente.

- Hvala im na razumevanju, nama to puno znači. Srpski narod nema problema sa vojnicim KFOR-a - kazao je Rakić, koji je zamolio građane da pruže svaku pomoć vojnicima KFOR-a.

Foto: D. Zečević

7. 51 Srbi se i ovoga jutra okupljaju ispred opštine Zvečan, a radnici ove opštine koji od petka ne mogu da uđu na svoj posao danas su počeli da se upisuju ispred bodljikave žice na improvizovanoj prijavnici.

FOTO: Novosti

Kako kažu, na ovaj način žele da pokažu da je zbog nasilnog i nelegalnog upada Kurtijevih specijalaca i lažnih gradonačelnika i blokade gradskih opštine koje su pretvorili u nekakve kasarne, Srbima uskraćeno osnovno ljudsko pravo, pravo na rad, pored toga što im je ugrožena bezbednost i egzistencija.

FOTO: Novosti

Pripadnici KFOR-a su jutros rano preuzeli kontrolu nad glavnom raskrsnicom na ulasku u grad Zvečan, kao i na još nekoliko raskrsnica u samom gradu. 

FOTO: Novosti

To je urađeno u skladu sa dogovorom sa Srpskom listom koja je tražila od KFOR-a da se razmeste na mestima gde su bili pripadnici takozvane kosovske policije.

FOTO: Novosti

Podsećamo, od prošlog petka Srbima nije dozvoljen ulazak u zgradu i dolazak na radna mesta. Aljbin Kurti pokušava na nasilan način i dugim cevima da preuzme vlast u srpskim opštinama.

BONUS VIDEO: SRBI ISPRED OPŠTINE LEPOSAVIĆ: Vijore se trobojke - slušaju se patriotske pesme

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (40)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)