PALMA O SITUACIJI NA KIM: Rosu i Kfor su sa dugim cevima upali u srpske kuće i šta treba, da im Srbi kafu skuvaju?!

Novosti online

31. 05. 2023. u 09:35

Kosovski Albanci su prevarili i Srbiju i Evropsku uniju i SAD, jer nikada ništa nisu realizovali što su potpisali. Mislim da je danas međunarodna zajednica blaga prema kosovskim Albancima, kazao je lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma za TV Pink.

ПАЛМА О СИТУАЦИЈИ НА КИМ: Росу и Кфор су са дугим цевима упали у српске куће и шта треба, да им Срби кафу скувају?!

Foto P. Milošević

Srbi su, ukazuje, žrtva na Kosovu i Metohiji i bore se, ali ne mogu da gledaju kako im neko upada u kuće i dvorišta sa dugim cevima.

- ROSU i KFOR su upali u srpske kuće i srpska dvorišta i šta Srbi treba, da im skuvaju kafu? Država Srbija i Srbi na Kosovu i Metohiji traže samo pravdu, a to znači da se poštuje Rezolucija 1244, Kumanovski sporazum i Briselski sporazum i da postoji bezbednost na Kosovu i Metohiji. Ovo je ne indirektan, nego direktan način proterivanja Srba sa Svete srpske zemlje. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se bori da diplomatskim putem pokuša da reši taj problem. Neće uspeti ni kosovski Albanci ni međunarodna zajednica da proteraju srpski narod sa Kosova i Metobije. Srbi na severu KiM nisu incidentan narod i nikada nisu prvi započeli, već samo brane svoje živote i svoju imovinu - rekao je Marković.

On je pozvao i opoziciju u Srbiji da svi budu jedinstveni u odbrani naših državnih i nacionalnih interesa.

- Ako mi ne možemo da budemo jedinstveni oko državnog i nacionalnog pitanja i oko strašnih tragedija u školi u Beogradu i u selima oko Mladenovca i Smedereva, oko čega ćemo. Pored toga, demonstracije opozicije prete da zaustave dalji dolazak privrednika u našu zemlju, koji gledaju kako se na svakih par dana nešto blokira, čak i međunarodni auto-put - kazao je predsednik Jedinstvene Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SAVIĆ O KOSOVU: Zašto je za nas Srbe mnogo više od teritorije - zavet i sveta zemlja