NATO ŠALJE JOŠ 700 VOJNIKA NA KiM: Oglasio se i Stoltenberg

Novosti online

30. 05. 2023. u 18:31

GENERALNI sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je danas da će NATO na Kosovo i Metohiju poslati još 700 vojnika.

НАТО ШАЉЕ ЈОШ 700 ВОЈНИКА НА КиМ: Огласио се и Столтенберг

foto: Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Kako se navodi, dodatne snage će biti u pripravnosti, i biće poslate na Kosovo i Metohiju ukoliko se za to ukaže potreba.

Preduzimamo ovaj korak kako bi se osiguralo da Kfor ima snage i mogućnosti koje su mu potrebne da izvrši svoj mandat - rekao je Stoltenberg.

Tokom konferencije za novinare u Oslu, Stoltenberg je rekao da osuđuje dešavanja na Kosovu i Metohiji. On tvrdi da je "napad na KFOR" bio ničim izazvan, iako je taj isti KFOR bacio suzavac na narod.

- Osuđujemo ničim izazvan napad. To je neprihvatljivo i mora prestati - rekao je generalni sekretar NATO-a.

On je pozvao obe strane da preduzmu mere kako bi sprečile dalju eskalaciju u zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)