ZETA NE PRIZNAJE TVOREVINU OVK: Ova opština u CG pokreće proceduru za otpriznavanje lažne države Kosovo

V.K.

28. 04. 2023. u 14:56

ZA razliku od zvanične antisrpske spoljne politike Podgorice, Opština Zeta pokreće proceduru za otpriznavanje lažne države Kosovo!

ЗЕТА НЕ ПРИЗНАЈЕ ТВОРЕВИНУ ОВК: Ова општина у ЦГ покреће процедуру за отпризнавање лажне државе Косово

Foto: D. Milovanović

Ova odluka je snažno pozdravljena i podržana od odborničkog kluba „Za budućnost Zete“ koji predvodi Demokratski front, na sednici predsedništva Demokratske narodne partije čiji je lider Milan Knežević. Prihvaćeno je da se na narednoj sednici Skupštine opštine Zeta donese Deklaracija o poništenju i nevaženju odluke o priznavanju lažne države Kosovo na teritoriji zetske opštine.

- Uprkos činjenici da je preko 85 odsto građana Crne Gore bilo protiv priznanja tzv. države Kosovo i njenog uključivanja u međunarodne organizacije, jer je to u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića su nastavile kontinuitet spoljne politike Mila Đukanovića i Duška Markovića koja je u suprotnosti sa nacionalnim interesima Crne Gore i većine njenih građana, navodi se u saopštenju DNP-a, dodajući da predsedništvo podržava stav odborničkog kluba da Deklaracijom o poništenju i nevaženju odluke o priznanju tzv. Kosova iskaže neslaganje sa manjinskom politikom Vlade Abazovića, ali i svih prethodnih vlada koje su suprotno većinskoj volji građana sprovodile i sprovode „izdajničku spoljnu politiku usmerenu protiv interesa Crne Gore i najbliže nam države u regionu Srbije“.

Zećani očekuju da posle njih i druge opštine u Crnoj Gori u kojima većinu čine stranke nekadašnje avgustovske većine donesu istu deklraciju i tako počnu proces povratka Crne Gore svojim istorijskim, duhovnim i državotvornim izvorištima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna