PETER STANO TVRDI: Vučić i Kurti u Briselu 2. maja

Novosti online

18. 04. 2023. u 16:34

NOVA runda dijaloga između Beograda i Prištine na najvišem nivou biće nastavljena 2. maja, kada će se u Briselu sastati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i lider albanskih separatista Aljbin Kurti, potvrdio je portparol EU Peter Stano, prenosi Juronjuz Srbija.

ПЕТЕР СТАНО ТВРДИ: Вучић и Курти у Бриселу 2. маја

Foto: Jutjub printskrin/tvk3

Evropska unija kao posrednik u dijalogu danas je uspostavila zajednički odbor za praćenje primene sporazuma i u njemu su i Beograd i Priština kao strane u dijalogu o normalizaciji odnosa. Kako je rekao Stano, zadatak zajedničkog odbora za monitoring je da nadgleda primenu Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine i njegovog implementacionog aneksa.

- Ovim Zajedničkim odborom za monitoring će predsedavati specijalni izaslanik za dijalog Miroslav Lajčak. Odbor će se redovno sastajati u Briselu, a detalji će biti finalizovani i usvojeni na prvom sastanku Odbora koji će se održati posle narednog sastanka na visokom nivou koji je planiran ovde u Briselu za 2. maj - rekao je Stano.

Poslednji put Vučić i Kurti su se sastali u Ohridu 18. marta. i tada je njihov sastanak trajao 12 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (440)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice