KURTI PO SVAKU CENU HOĆE DA ISPROVOCIRA SUKOB: Srbija će preduzeti korake zbog hapšenja lekara na Jarinju

Novosti online

08. 04. 2023. u 10:10

AMBASADOR Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić izjavio je danas, povodom hapšenja srpskog lekara na Jarinju, da režim premijera privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ovakvim potezima pokušava po svaku cenu da isprovocira sukob.

КУРТИ ПО СВАКУ ЦЕНУ ХОЋЕ ДА ИСПРОВОЦИРА СУКОБ: Србија ће предузети кораке због хапшења лекара на Јарињу

Foto: Profimedia

- To govori da Kurtijev režim pokušava po svaku cenu da izazove reakciju, da isprovocira sukob - rekao je Đurić. 

Đurić je najavio da će narednih dana biti dogovorani koraci koje će Beograd preduzeti.

- Znamo šta nam je činiti i na koji način ćemo štititi naš narod. O tome ćemo se dogovarati narednih dana, a objavićemo krajem sledeće nedelje, kao što je i predsednik Vučić najavio, konkretne korake koje ćemo preduzimati - poručio je Đurić. 

To će, ističe, biti jedinstven stav Srba sa severa Kosova i Metohije, Srba sa juga i centralnog dela KiM, i naravno države Srbije, koja će stati uz njih u punoj meri, rekao je Đurić. 

- Međutim, ovo više nije pitanje samo za nas, već i za međunarodnu zajednicu. Iskoristio bih priliku da ih pozovem da se ne prave kao da ne postoji ovaj problem i da ne guraju stvari pod tepih. Setite se reči ambasadora Ričarda Holbruka, koji je govorio da ne postoji tako nešto kao što je mala i nebitna stvar na Balkanu - napomenuo je Đurić.

Mora se, ističe, shvatiti da je nastupilo veoma teško vreme u međunarodnim okolnostima i da se ne može lako i jednostavno odgovoriti.

- Ovo je vreme u kojem je veoma važno da mi budemo ti koji ćemo pred očima međunarodne javnosti jasno pokazati da smo žrtva - ističe Đurić.

BONUS VIDEO: VUČIĆ - Neću priznati tzv. Kosovo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)