KURTIJEVA BANDA MALTRETIRALA SRPSKOG LEKARA PRED DECOM: Troje mališana gledalo kako im "policija" lažne države hapsi oca

Novosti online

07. 04. 2023. u 19:57

KANCELARIJA za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije saopštila je da je danas Nikola Todorović, lekar zaposlen u KBC u Kosovskoj Mitrovici, priveden na prelazu Jarinje dok je vozio maloletnu decu u opštinu Srbica, na porodičnu krsnu slavu.

КУРТИЈЕВА БАНДА МАЛТРЕТИРАЛА СРПСКОГ ЛЕКАРА ПРЕД ДЕЦОМ: Троје малишана гледало како им полиција лажне државе хапси оца

Foto D. Milovanović

"Pripadnici Kosovske policije zaustavili su ga zbog nedostajuće dokumentacije za decu, izveli decu iz vozila i maltretirali Todorovića pred njima, a kada im se usprotivio, priveli su ga", navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, kako se dodaje, odmah je angažovala advokata uhapšenom Todoroviću.

"Reč je o još jednom slučaju iživljavanja od strane Kosovske policije koja svakodnevno traži izgovore i opravdanja da bi maltretirala i privodila Srbe, a slučaj Todorovića izdvaja se po tome što je maltretiranje doživeo pred troje dece od dvanaest, osam i pet godina i to na slavu", navedeno je u saopštenju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je juče da albanska vlast hapsi Srbe, a Zapad ćuti.

"Oni hapse najsposobnije momke koji mogu da se suprostave njihovom delovanju na severa Kosova i Metohije, da bi mogli silom da upadnu i da zavladaju na taj način. Zapad ćuti. Hoće da održe neke "lokalne izbore", a jedini kandidati su im Kurtijeva i Tačijeva stranka", rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!