SRBIN - LEKAR UHAPŠEN NA JARINJU: Novo iživljavanje Kurtijevih terorista – čoveka priveli pred troje maloletne dece, niko ne zna gde se nalazi

D. Z.

07. 04. 2023. u 19:16

NEŠTO posle 17 časova na administrativnom prelazu Jarinje, pripadnici tzv. kosovske policije uhapsili su Srbina N.T. (42) rodom iz Bosne i Hercegovine, koji je vozilom beogradskih registarskih tablica došao iz pravca Raške odnosno centralne Srbije.

СРБИН - ЛЕКАР УХАПШЕН НА ЈАРИЊУ: Ново иживљавање Куртијевих терориста – човека привели пред троје малолетне деце, нико не зна где се налази

Foto AP

Prema nezvaničnim saznanjima, N.T. je u trenutku hapšenja u kolima bio sa suprugom i troje dece od 12, osam i pet godina, koji su ostali na prelazu! Oni su Srbina, koji je inače lekar, odveli u nepoznatom pravcu!

Inače, ovo je drugo hapšenje Srba na severu Kosova i Meothije poslednjih nedelju dana. Protekle subote popodne uhapšen je M. B. (36) iz Zubinog Potoka, kojem su pripadnici specijalne jedinice interventne kosovske policije (FIT), civilnim autima bez registarskih tablica, preprečili put u selu Pridvorica nedaleko od njegove porodične kuće, izvukli ga iz auta i odveli u nepoznatom pravcu.

Posle policijskog zadržavanja od 48 sati M.B. je odveden u zatvor visokog rizika u Grdovcu kod Podujeva, a Osnovni sud u Prištini odredio mu je pritvor do 30 dana. On se tereti za navodnu paljevinu automobila na severu KiM i navodni napad na službeno lice, za šta prema rečima advokata Nebojše Vlajića nema apsolutno nikakvih dokaza.

- Uhapšeni Srbin iz Zubinog Potoka je kao i mnogi pre njega primoran da dokazuje nevinost umesto da sud dokazuje njegovu krivicu - istakao je advokat Vlajić.

 

BONUS VIDEO: OTIMAJU NAM DEDOVINU, A VREBAJU I SNAJPERIMA - Srbi kod Leposavića odlučni u nameri da odbrane svoje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

VUČIĆ GOST NACIONALNOG DNEVNIKA: Predsednik u 18.30 časova na TV Pink o svim aktuelnim temama