DODIK PORUČIO U SOMBORU: "Znam da će vas to što ste ubili Milicu Rakić i ostalu nedužnu decu progoniti do kraja života"

Novosti onlajn

24. 03. 2023. u 19:16

MILORAD Dodik obratio se večeras u Somboru na centralnoj državnoj manifestaciji obeležavanja Dana sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine.

ДОДИК ПОРУЧИО У СОМБОРУ: Знам да ће вас то што сте убили Милицу Ракић и осталу недужну децу прогонити до краја живота

Foto: printskrin RTS

- Okupljamo se već nekoliko godina zahvaljujući Vučiću da se agresija ne zaboravi i nazove pravim imenom, a ne "Milosrdnim anđelom" kako su zvali oni koji su bacali bombe. Nećemo ni oprostimo, ni da zaboavimo jer su išli da nas razore i unište, jer je NATO hteo da dokaže svoj smisao, a nas su izabrali da budemo njihovo vežbalište i nikada se nije desilo da neko napadne državu i posle nudili kredite da renoviraju mesta koja su oni uništili. Ja ne mogu da im verujem niti ću ikada moći.

- Odjednom mi smo narod čiji je narod nazvan kolateralna šteta. Naša deca su ginula sa strašnim traumama. I onda nam dođu i kažu da zaboravimo i idemo dalje. Srpski narod čine i živi i mrtvi, i zato nikad ne zaboravljamo. Ja im se nikada neću klanjati. EU koja nam postavlja ultimatum nije Evropa u koju želimo da idemo. Ne smemo da izgubimo svoj suverenitet, koji je po volji naroda. Srbi danas imaju dve države - Srbiju i Republiku Srpsku. Ja želim da kažem učesnik sam teških razgovora, ali ono što je izdržao Vučić malo ko je izdržao za svoj narod. Kada vidite Francusku, Nemačku, naš narod mora da se okupi oko svog rukovodstva. Vidim budućnost našeg naroda u ujedinjenju Srbije i RS.

- Ostali smo i borimo se nema veze što različito mislimo, mi imamo isti cilj. Smeta im jaka Srbija i hteli bi je rasuture. Ponosni smo na ono što je učinio predsednik Vučić i sve što je postigao za srpski narod.

- Znamo da nemate svest i savest i znam da će vas to što ste ubili Milicu Rakić i ostalu nedužnu decu progoniti do kraja života. Neka živi Srbija, neka živi Republika Srpska i neka živi ujedinjena Srbija i Republika Srpska, ma šta rekli oni koji su nas bombardovali. Hoćemo to, ali na miran način - poručio je Dodik. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)