PETKOVIĆ O KURTIJU: Dok se upire da ne formira ZSO, upliće se u svoje laži i nedoslednosti

M.S.

23. 03. 2023. u 15:54

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da se Aljbin Kurti sve više upliće u svoje laži i nedoslednosti dok se svojski upire da pobegne od obaveze formiranja Zajednice srpskih opština, onako kako je to predviđeno u potpisanim sporazumima iz Brisela 2013. i 2015. godine.

ПЕТКОВИЋ О КУРТИЈУ:  Док се упире да не формира ЗСО, уплиће се у своје лажи и недоследности

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

- Jasno je da onaj koji je ZSO nazivao detinjarijom, tvrdio da Briselski sporazum ne postoji u Prištini sada ima problem da svojoj javnosti objasni zašto je u Ohridu pristao da formira ZSO prema jedino validnim dokumentima, prvom Briselskom sporazumu i pratećim sporazumima. Da je to tako, potvrđuju i međunarodni predstavnici u svojim izjavama i ne postoji ta vremenska mašina koja Kurtija može da vrati 10 godina unazad kako bi iznova napisao Briselski sporazum -  rekao je Petković.

On je naglasio da kada Kurti pokušava da ospori princip formiranja Zajednice srpskih opština, "jasno je šta ga žulja činjenica da Beograd neće priznati takozvano Kosovo, kao što se neće ni saglasiti da Priština postane član Ujedinjenih nacija, dok god je Aleksandar Vučić na čelu Srbije".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

ANTISRPSKO ORGIJANJE NA EURO 2024: Meč Hrvatska - Albanija odigran u senci neviđenih skandala! (FOTO/VIDEO)